Федерер: Най-важни са децата, останалото като турнири и титли остава на заден план

27831
Федерер: Най-важни са децата, останалото като турнири и титли остава на заден план
Снимка: Getty Images/Guliver

Броени дни след като отново стана баща на близнаци Роджър Федерер се завърна на корта, но в крайна сметка приключи още във втори кръг участието си на Мастърса в Рим, след като бе надигран с 6:1 3:6 6:7(6) от Жереми Шарди, а на последвалата пресконференция говори за загубата си от французина, тежките условия по време на мача, както и за синовете си Лео и Лени.

"Условията бяха еднакви за всички тенисисти, но определено това попречи да имаш какъвто и да било игрови план, който да реализираш по начина, по който желаеш. В подобни ситуации е нормално да не поемаш много рискове, а просто се опитваш да вкараш ударите си в корта. За съжаление не успях да задържа преднината, която имах", сподели швейцарецът.

Роджър Федерер прегърна втора двойка близнаци - момчета

Тенис звездата Роджър Федерер е на седмото небе от щастие, защото късно снощи се родиха синовете му. Той стана баща на втора двойка бли...

"И двамата изпитвахме затруднения заради вятъра и няколко удара в края на мача определиха победителя. Получих мачбол, след като той допусна двойна грешка, но след това не успях да вкарам първия си сервис, което бе много важно. Той пое инициативата при втория ми сервис, а на мен ми беше трудно да се справя с този минаващ удар, тъй като той не правеше често този удар. Поздравявам го, че успя да се завърне в мача и се пребори за победата", добави Федерер.

Сега швейцарецът планира да се прибере у дома при сърпугата си и двете двойки близнаци, добавяйки, че към днешна дата това е нещото, което го вълнува най-много, а не представянето му на тура.

"Подобни моменти от живота са много по-интересни от това просто да печелиш турнири или нещо подобно, което за момента остава на заден план. Много е вълнуващо и в момента постоянно искам да бъда във връзка с тях и да знам за всичко, което се случва. През цялото време се обаждам на Мирка, тя също и всичко е много, много красиво", коментира щастливият татко.

"Не мога да повярвам, че отново се родиха близнаци, но винаги усещах, че има шанс това да се случи. Моята сестра Диана също има близнаци - момче и момиче, а моята баба по майчина линия също е била близначка. Предполагам, че сме пропуснали едно поколение. Невероятно е, но това не ме кара да се чувствам специален. Всъщност си мисля, че това се дължи повече на Мирка, но докторите може да ви кажат нещо друго", завърши Роджър.

Федерер напусна Мастърса в Мадрид, чака жена му да роди

Тенисистът Роджър Федерер напусна Мастърса в Мадрид и си тръгна към родната Швейцария. Причината била, че съпругата му Мирка може да ро...

TennisKafe

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com