Гришо стартира с победа в Базел, чака го Надал

11106
Гришо стартира с победа в Базел, чака го Надал

Григор Димитров изигра силен мач и безпроблемно се класира за втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в швейцарския град Базел. Гришо за само 68 минути се саморазправи с 62-ия в световната ранглиста Серхий Стаховски от Украйна с 6:3, 6:4.

Победата над 193-сантиметровия гигант означава, че следващият опонент на Димитров ще бъде не кой да е, а Рафаел Надал. Матадора отново имаше сериозни проблеми срещу един от неудобните си ниско разредни съперници – Лукаш Росол от Чехия – но все пак успя да го елиминира след 1:6, 7:5, 7:6(1) в понеделник вечер.

Григор започва днес участието си на турнира в Базел

Григор Димитров ще излезе на корта срещу украинеца Сергей Стаховски днес следобед в мач от първи кръг на турнира на твърда настилка в Б...

Григор започна мача изключително активно и след бърз сервис гейм на нула стигна до 40:40 в подаването на Стаховски със страхотен бекхенд минаващ удар по правата. Димитров получи и брейкбол, при който сбърка ретура, но при втората възможност притисна съперника и поведе с пробив за 2:0. Бекхендът на българина работеше безотказно в тези минути и след страхотен удар по правата със 142 км/ч затвърди за 3:0, информира tenniskafe.com.

Украинецът атакуваше често мрежата и нерядко излизаше напред твърде неподготвен, така че Димитров стигна до 15:40 при 4:1, но не можа да предреши сета още в този момент. Григор обаче не срещаше абсолютно никакви затруднения на свой начален удар и поведе с 5:2 с безкрайно уверен смач от основната линия, който се заби със 189 км/ч в полето на Стаховски. След още няколко минути българинът сложи край на сета с гейм на нула за 6:3.

Веднага след почивката Димитров пропусна две възможности за ранен пробив, но пък добратата новина беше, че отпусна една 3 точки на противника в първите си три подавания. При 4:4, Григор успя да се задържи в гейма на Стаховски и с два брилянтни минаващи удара, в които комбинира впечатляващ атлетизъм и изящна техника, проби решително за 5:4. Талантът ни мина експресно през подаването си и подпечата успеха с ас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com