Маями 2015: Григор няма оправдание срещу Поспишил

3954
Маями 2015: Григор няма оправдание срещу Поспишил
Снимка: Getty Images/Guliver

Не по-рано от 22:00 часа българско време ще започне първият мач на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. Григор излиза срещу канадеца Васек Поспишил – номер 60 в ранглистата при мъжете.

Поспишил започна турнира в Маями, често наричан и петият турнир от Големия шлем, с победа над завърналия се след контузия Хуан-Мартин Дел Потро. Но точно срещу него Григор има шанса да си поизлекува нараненото след лошото начало на годината самочувствие – защото стилът на игра на канадеца е точно по вкуса на Димитров.

Ето кой е първият съперник на Григор Димитров в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си в силния тенис турнир в Маями срещу канадеца Вашек Поспишил. Двубоя...

За сравнително краткото време, в което е професионалист – седем пълни години, Поспишил премина през доста здравословни перипетии. Той изкара мононуклеоза, а през миналата година страдаше от болки в гърба. За играч, който е висок 193 сантиметра, стилът му въобще не е атакуващ, както би трябвало да е. Типично за гигантите Поспишил залага на силен сервис, но е факт, че от форхенд въобще не е толкова агресивен и уверен, колкото е нужно и в ключови моменти основният удар в играта го предава. Точно върху това канадецът работи усилено и през тази година се виждат наченките на подобрение. Бекхендът обаче, който изпълнява с две ръце, засега си остава предимно удар, с който да се държи в разиграването.

Може да се каже, че канадецът има вкус към излизанията на мрежа. В Индиън Уелс тази година той спечели турнира на двойки, като си партнира с атрактивния Джак Сок.

Стратегията

Къде ще се реши битката – на бекхенд. С комбинация от достатъчно сечени и лифтирани удари, както и блок ретури, българинът ще има възможността да привиква по-често Поспишил и да го разминава на мрежа. Канадецът все още няма психиката на уверен в себе си сервис-воле играч, ако не му тръгне играта и е готов да отстъпи, да се брани, което не е и няма как да му е силата предвид чисто физическите характеристики.

Шарапова се зарази от ранните отпадания на Григор

Световната номер две Мария Шарапова сензационно загуби срещата си с Дария Гаврилова от втори кръг на силния турнир в Маями. Поставенат...

Възможен проблем – сервисът на Григор. От „Уимбълдън” миналата година насам той допуска по поне два-три сериозни спада на мач в началния си удар, които му костват пробиви. А неувереността от сервис се превръща в неувереност от форхенд – основният удар за играта на българина. Особено внимание трябва да има на втори сервис в случаите на дюс – редно е Григор да залага на обстрел на бекхенда на Поспишил, с повече въртеливо движение и не толкова кик, което да кара канадеца да връща топката в повечето случаи на форхенд на Гришо и да отваря път за атака.

Прогноза: Победа в два сета за Димитров

Какво се случи в женския турнир в Маями - вижте в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com