Рафа с фамозен обрат, следва 1/4-финал с рожденика Мъри

17096
Рафа с фамозен обрат, следва 1/4-финал с рожденика Мъри
Снимка: GettyImages/Guliver

Рафаел Надал определено не е в познатата ни форма за сезона на клей, а днес се забърка в нов трисетов маратон, в който за пореден път показа характер. Достигна до един наистина впечатляващ обрат - от сет пасив и 0-2 във втория на мача си срещу Южни до единадесет поредни гейма и крайна победа с резултат 6:7(3) 6:2 6:1. На четвъртфиналите негов противник ще е Анди Мъри, който днес навършва 27 години, а какъв по-хубав подарък от победа със 7:6(1) 6:4 над Юрген Мелцер.

Надал започна отлично днешния мач, имайки сериозно предимство в тези начални минути и макар да изтърва четири брейкбола при 2:2, то още в следващия гейм все пак спечели подаването на противника си и малко по-късно вече водеше с 5:3. Вместо да затвори сета на свой сервис, Рафа допусна сериозен спад и Южни върна пробива в последния възможен момент. Дойде ред на тайбрек, в който руснакът поведе с 3:0, допусна изравняване в резултата, но до края загуби само едно разиграване.

Григор се реваншира за Мадрид и стигна 1/4 финал в Рим

Григор Димитров изнесе урок и се реваншира на Томаш Бердих (Чехия) за отпадането на Мастърса в Мадрид. Българинът победи с 6:7 (3), 6:2...

Южни не спря дотук и спечели първите два гейма на следващия сет и когато изглеждаше, че е на път да поднесе сериозна изненада, дойде ред на обрат, който ще се помни дълго време. Рафа започна да печели гейм след гейм, макар и първите няколко от тях да бяха изключително оспорвани, но Матадора бе просто железен и методично пречупваше противника си. В крайна сметка Надал не просто се върна в мача, ами изоставайки с 0:2 спечели 11 поредни гейма, повеждайки с 5:0 в третия сет преди серията му да бъде спряна от отразилия мачбол и задържал след това подаването си Южни. Дойде ред на уверено задържан сервис гейм от страна на Надал и край на този паметен обрат.

Мъри също срещна проблеми днес и мачът му не стартира никак добре за него, след като противникът му спечели първите два гейма, но рожденикът бързо върна пробива пасив, а в последвалия тайбрек бе почти перфектен, давайки само точка на опитния ветеран. Във втората част Мъри бе този, който спечели първите два гейма, Мелцер успя да върне пробива и да изравни за 3:3, но в този момент последваха изключително силни пет минути за Анди, донесли му два гейма без загубена точка, а малко по-късно не сгреши, сервирайки за място на четвъртфиналите.

До този момент Надал и Мъри са играли 18 пъти, а испанецът води с убедителното 13:5 в преките двубои. Що се отнася до клей, предимството му е дори още по-убедително - четири мача и само един загубен сет. Последната им среща датира от близо две години и половина - на финала в Токио в началото на октомври 2011 г. и бе спечелена от Мъри с 3:6 6:2 6:0.

 

Федерер: Най-важни са децата, останалото като турнири и титли остава на заден план

Броени дни след като отново стана баща на близнаци Роджър Федерер се завърна на корта, но в крайна сметка приключи още във втори кръг у...

TennisKafe

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com