Реакциите в Сърбия и тениса след депортацията на Ноле: Срам и позор за Австралия!

3997
Реакциите в Сърбия и тениса след депортацията на Ноле: Срам и позор за Австралия!
Снимка: Getty Images

След като Федералният съд в Мелбърн отхвърли жалбата на Новак Джокович срещу отменената виза и той бе депортиран от Австралия, в Сърбия настъпи всеобщо разочарование.

Порталът Kurir писа, че това е най-големият позор в историята на спорта и австралийското правителство би трябвало да се срамува от решението си.

Вулджев: Гонят Джокович, защото има наглостта да е свободомислещ човек

"Новак Джокович е официално изгонен от Австралия. Не защото е нарушил някой закон или процедура. Ако беше така, как въобще е минал първ...

"Този позор за Австралия ще бъде вечен. Без причина и аргументи те изгониха Новак. Новак, който даде толкова много на Австралия", пишат те. Вестник "Телеграф" също отбелязва, че това е скандално съдебно решение: „Аргументите на адвокатите на правителството бяха нестабилни и е очевидно, че Новак се превърна в опасност за цялата политическа върхушка на Австралия и просто не му беше позволено да играе на Australian Open, защото това би било поражение за австралийските власти.“ Според изданието това съдебно решение ще хвърли петно върху съдебната система на Австралия, върху цялата страна и върху самото спортно първенство.

Бащата на Джокович също коментира в присъщия си стил решението на австралийския съд като го окачестви като "атентат". "Опитът за атентат приключи“, заяви той.

Депортирането на Новак Джокович предизвика бурни реакции и сред самите тенисисти. Реакцията на австралиеца Ник Кириос определено се откроява. В Туитър неговото съобщение се състоеше само от един емотикон – човече, хванало се за главата:

Канадският тенисист Вашек Поспишил също изрази учудване от решението на Федералния съд в Мелбърн, виждайки в това „политически дневен ред“.

Забраниха на Новак Джокович да влиза в Австралия

Министърът на вътрешните работи на Австралия Карън Андрюс потвърди тригодишната забрана на Новак Джокович за влизане в страната. Светов...

И френската тенисистка Ализе Корне на свой ред изрази подкрепата си за Новак. Тя написа, че не може да отсъди в ситуацията, защото знае твърде малко, но че Джокович винаги се е застъпвал за останалите играчи докато никой от тях сега не застана зад него. „Бъди силен“, написа тя.

Хърватският футболист Деян Ловрен също се учуди на решението на съда. В Туитър той написа: „Не мога да дойда на себе си и да приема, че са изгонили един здрав спортист от държава, за която е направил повече добри дела от тези "важни личности", които вземат решенията.“ Той публикува и следната снимка с хаштаг „Австралия падна“.

Новак Джокович: Ти ли излъга, куме, теб ли излъгаха?

Ако преди 3 години някой ми беше казал ... Тази приказка нали сте я чували? Сигурно сте я и писали по Фейсбук, Инстаграм, Тик Ток и къд...

Тази нощ в Белград се проведе и митинг в подкрепа на Джокович. Светлинното шоу върху фасадата на най-високата сграда в сръбската столица на брега на Сава продължи един час като бе изписан надписът "Ноле, ти си гордостта на Сърбия".

Междувременно Новак Джокович тази нощ пристигна в Дубай, като още не е ясно дали ще се прибере в родината си или ще отпътува за друга държава.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com