Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Изящният бекхенд на Григор, който прелетя със 150 км/ч покрай Синер

01 април 2024, 13:32 часа • 5452 прочитания

Водещият български тенисист Григор Димитров не успя да се противопостави на Яник Синер на финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, губейки в два сета. Въпреки това българинът сътвори и някои красиви моменти на корта, матирайки италианския си опонент.

Блестящият бекхенд на Григор Димитров срещу Синер

Такова бе първото разиграване в четвъртия гейм на втория сет, когато Григор трябваше да изкара най-доброто от себе си, за да вземе точката срещу Синер. Българинът влезе в продължително разиграване, в което му се наложи да играе няколко бекхенда.

Григор Димитров

Гришо направи бекхенд уинър със 150 км/ч

Накрая Гришо успя да завърши разиграването с уинър с прекрасен бекхенд по правата. Димитров го направи от доста трудна ситуация, като придаде и сериозна скорост на удара от 92 мили в час (близо 150 км/ч). Изпълнението бе още по-впечатляващо и заради това, че Григор изпълнява бекхенд ударите си с една ръка.

Яник Синер нямаше какво да стори при този удар на Григор, но след това успя да пробие българина, за да си преправи път към спечелването на титлата. Силната игра на италианеца накара Димитров да определи Синер за най-добрия тенисист в света към момента.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес