Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учени: Първият симптом на висок холестерол може да се появи през нощта

20 май 2024, 19:53 часа

Ако усетите това през нощта, може да е знак, че в артериите ви се е натрупал холестерол.

Вижте още: Хормонът на щастието - как да го увеличим по естествен път?

Тихият, но смъртоносен, висок холестерол често не показва много предупредителни знаци, тъй като подготвя почвата за сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания. Някои симптоми обаче могат да се появят, след като мастното вещество се натрупа в артериите ви. Една индикация за този процес може да се случи през нощта.

Искате да отслабнете БЪРЗО? Пазете се от тези ДВА нежелани ефекта!

Основният рисков фактор за развитието на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове е именно повишеният холестерол. Някои симптоми могат да се появят на много ранен етап, тоест след като мазнината по стената на артерията току-що е започнала да се натрупва и според лекарите първите признаци на това състояние се появяват предимно през нощта.

Натрупването на мазнини в артериите се причинява от избягване на лечение за високи нива на холестерол. Освен това има по-слаб приток на кръв в кръвоносните съдове, пише британският "Експрес".

Искате да отслабнете БЪРЗО? Пазете се от тези ДВА нежелани ефекта!

Вижте още: Неподозирани ползи от консумацията на пъпеш

д-р Адам Стейтън обяснява, че това означава, че мускулите и тъканите в тялото нямат достатъчно добро кръвоснабдяване, което лесно може да доведе до състояние, известно като коронарна артериална болест. периферни артерии.

"Това е същият процес, който води до инфаркт и инсулт, но при това състояние са засегнати предимно артериите на краката и по-рядко на ръцете" - добавя Стейтън.

Според доклади от клиниката в Кливланд първите симптоми на висок холестерол при заболяване на периферните артерии обикновено са болка, спазми и дискомфорт в краката и обикновено се появяват през нощта, което нарушава съня на болния.

Искате да отслабнете БЪРЗО? Пазете се от тези ДВА нежелани ефекта!

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес