Четирима се лекуват от грип във Варна

31260
Четирима се лекуват от грип във Варна
Снимка: Thinkstock

Регистрираната в Регионалната здравна инспекция във Варна остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници. Това сочи справка в седмичната сигнална информация на здравната инспекция във Варна за периода от 19 до 29 декември 2014 година, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Заболелите от чревни инфекции са значително увеличени в сравнение предходната седмица на миналата година. Незначително е променен броят на болните от въздушно- капкови инфекции /без грип и ОРЗ/.

42 са заболелите от варицела и 9 от скарлатина. През периода са регистрирани 248 случая на заболели от остри респираторни заболявания срещу 468 случая от предходната седмица. Най-висока е заболеваемостта във възрастовата група от 5 до 14 години – 75 случая, следва възрастовата група от 0 до 4 години – 58 случая. 54 случая са регистрирани във възрастовата група от 15 до 29 години, 52 случая в групата - 30-64 години и при над 65 годишните са регистрирани 9 случая. С диагноза грип в Инфекциозна клиника на болница „Св. Марина” са постъпили за лечение 4 лица. С усложнения след ОРЗ са отчетени 80 лица – 48 – с бронхит и 32 – пневмонии.

Варна пази най-старото злато в света

Съкровищата на Варненския халколитен некропол са най-голямото количество обработено злато от V хилядолетие пр. Хр. в света. Варненс...

В имунизационния кабинет през отчетния период са преминали 41 лица. Направени са 40 имунизации, от които на 19 лица е поставена ваксина против жълта треска. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН са консултирани и изследвани 19 лица. Извършени са 36 епидемиологични проучвания на болни с ОЗБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com