Подадоха сигнал срещу Портних за злоупотреба с 4,5 млн. лева

39074
Подадоха сигнал срещу Портних за злоупотреба с 4,5 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Сигнал до прокуратурата беше подаден срещу кмета на Варна Иван Портних. В сигнала се посочва, че Портинх е опитал да облагодетелства определена фирма с обществена поръчка от 4,5 млн. лева, натискайки ръководството на ДКС ЕАД да спре вече обявена поръчка, предаде Агенция ПИК.

Освен срещу Портних, сигнал има и срещу директорът на дирекция "Финанси и бюджет" Стефка Господинова на ДКС ЕАД. Става въпрос за обществена поръчка, свързана с ремонта на Двореца на културата и спорта.

Над 22 млн. лв. са щетите в кв. Аспарухово

Предварителните разчети за щетите във варненския квартал „Аспарухово" сочат сумата от 22 604 000 лева. Това каза кметът Иван Пор...

Сигналът е подаден от бившия председател на борда на директорите на ДКС ЕАД Светослав Трайков, подкрепен от две граждански сдружения от Варна. Самият Трайков предупреди за предстоящите злоупотреби с открито писмо, публикувано преди почти година, когато бе освободен от длъжността, заради отказа му да подкрепи некоректни решения на община Варна по отношение на ДКС.

Според сигнала, Портних вероятно се опитва да използва служебното си положение, за да облагодетелства трето лице - в случая това е фирмата "Хидрострой" АД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com