19 опасни язовира ще бъдат проверени във Видинско

5687
19 опасни язовира ще бъдат проверени във Видинско
Снимка: БГНЕС

Областният управител на Видин Момчил Станков е разпоредил контролна проверка на потенциално опасни язовири в областта, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Целта на проверката е да се установи изпълнението на предписанията, издадени от експертната комисия към областния управител при предишната проверка на обектите в началото на 2015 година.

Круизите - перспективна възможност за Видин

Над 22 хил. круизни туристи са посетили Видин през 2014 г. Това стана ясно на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с предст...

В периода 18 - 21 май ще се обследва техническото и експлоатационното състояние на 19 язовира и съоръженията към тях на територията на 11-те общини в региона. До 27 май трябва да бъдат проверени аварийните планове на потенциално опасните язовири, готовността за въвеждането им и ресурсното им осигуряване.

С друга заповед на областния управител през летния сезон на 2015 година се забранява през ползването на водните площи на градски плаж "Баба Вида" - Видин, плажовете в гр. Дунавци, с. Антимово, с. Гомотарци, с. Кошава, с. Сланотрън, с. Кутово, с. Връв, с. Флорентин, с. Ново село, с. Ясен, с. Симеоново, с. Ботево, с. Арчар, с. Куделин, както и всички други водни площи по поречието на река Дунав на територията на област Видин.

"Посочените водни площи не отговарят на изискванията от Наредба за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, за осигуряване безопасността на хората и предотвратяване на удавяния", се посочва в писмо на директора на Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Видин, послужило като основание за заповедта. От него става ясно, че на територията на област Видин няма идентифицирани зони за къпане, а кметовете на общините не са предоставили в РЗИ – Видин проекти на заповеди за обявяване на водни обекти за общо ползване за къпане.

Чрез Регионалния инспекторат по образование, със забраната за къпане в необезопасени водни обекти, ще бъдат запознати учениците в областта.

В област Видин живеят най-малко хора, а в София - най-много

Най-малка по брой на населението е област Видин, в която живеят 93 361 души, или 1.3% от населението на страната. Най-голяма е област ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com