Асфалтът на Дунав мост II издържа около година

29358
Асфалтът на Дунав мост II издържа около година
Снимка: БГНЕС

Малко повече от година след пускането на втория мост на р. Дунав (Видин-Калафат) вече се извършват ремонтни дейности. Подменя се изцяло асфалтовото покритие в едното платно на съоръжението в посока Румъния- България.

Информацията за стартиралия ремонт потвърди и изпълнителният директор на смесеното българо-румънско дружество "Дунав мост 2 Видин - Калафат", Владимир Андреев: "Ремонтът стартира преди десетина дни като гаранционно изкърпване на възникналите проблеми с асфалтово покритие. Изпълнителят на обекта, испанската фирма FCC, взе решение да бъде подменена асфалтовата настилка на едното платно на движение в посока от Румъния към България".

Протест на Дунав мост 2 заради инсталация за преработка на автомобилни гуми

Протест срещу изграждането на инсталация за преработка на автомобилни гуми в село Сланотрън ще се проведе край Дунав мост 2,  съоб...

Вече е фрезована асфалтовата настилка и в момента се извършва полагане на хидроизолация. След това ще бъде положено ново асфалтово покритие. Осигуряваме нормлно пътуване, въпреки ремонтните дейности. Няма затруднения с трафика, няма задръствания- всичко е нормално.

Срокът за приключване на ремонта ще зависи от метеорологичните условия. Създадена е временна организация на движението в двете посоки.

От румънската страна на моста също са се появили дефекти по асфалтовото покритие, но отстраняването им е в ръцете на румънската държава.

Според фирмата строител на пътя причината за появилите се нагъвания и деформации на асфалта е в резултат на разливане на нафта от тежките автомобили, изчакващи пред граничния пункт, уточни Андреев.

Дунав мост „олекна” с 20% от ТИР-овете

20% по-малко ТИР-ове преминават по Дунав мост 1, откакто е отворен Дунав мост 2. Това съобщи на пресконференция началникът на Митница-Р...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com