Летни вечери на операта и балета през август във Видин

3355
Летни вечери на операта и балета през август във Видин
Снимка: община Видин

Организирането на предстоящия трети сезон на фестивала „Летни вечери на операта и балета „Баба Вида 2019“ бяха основната тема на месечната пресконференция на Община Видин.

Средновековната крепост ще се превърне в основна сцена на фестивалните събития и за първи път на нейната територия ще бъдат представени грандиозни музикално-сценични продукции. Секретарят на Общината Иванела Андреева заяви, че за тази цел се изгражда сценична конструкция, която ще бъде над 300 квадратни метра и амфитеатрална трибуна за публиката с около 800 седящи места.

В рамките на три дни и вечери – от 2 август до 4 август Държавна опера - Стара Загора, заедно със Симфониета - Видин ще представи програма от атрактивни спектакли в различни жанрове, както и безплатни представления за най-малките зрители.

Андреева коментира подробно и програмата на фестивала. Официалното откриване е на 2 август, от 21.00 часа, с грандиозния спектакъл „Набуко“ на Джузепе Верди. Суперподукцията е подготвена специално за тазгодишното издание, което ще бъде официално открито от кмета Огнян Ценков. Най-дългият фестивален ден - 3 август, стартира със специалния подарък на Държавна опера – Стара Загора за малчуганите на град Видин. От 11.00 часа, в Крайдунавския парк ще бъде проведен един от най-успешните проекти за деца от 0 до 3 години на Старозагорската опера – „Музикално приключение“. Новата версия на спектакъла ще се играе за първи път.

От 16.00 часа залата на Общински съвет – Видин ще се превърне в сцена на камерната опера  „Процесът Мерилин Монро" от Роланд Баумгартнер, а от 21.00 часа ще бъде представена „Нестинарка“ - танцова драма по музика на Марин Големинов, на сцената пред крепостта „Баба Вида“.

Последният фестивален ден – 4 август ще завърши с „Хубавата Елена“ - опера от Жак Офенбах. Началото е 21.00 часа, отново на фона на крепостта. Една от изненадите в третото издание на фестивалаще бъде участието на известната актриса и певица Антоанета Добрева-Нети, която ще се превъплъти в ролята на Елена.

Гражданите могат да си закупят билети за представленията на касите на Симфониетата и в МОЛ - Видин, а от понеделник - и в сградата на Общината. Билети ще могат да се закупят и на място, в дните, когато ще се играят спектаклите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com