Община Видин получи 3 млн. лева от държавата, ето как ще бъдат разпределени

2463
Община Видин получи 3 млн. лева от държавата, ето как ще бъдат разпределени
Снимка: община Видин

Община Видин получи 3 млн. лева от държавата, като целеви средства по текущи ремонти. Новината съобщи кметът на Община Видин Огнян Ценков на среща с медиите. 

„И в предишни срещи с вас съм казвал, че ние се обърнахме към гражданите да изпращат предложения, сигнали и жалби за състоянието на уличната мрежа, междублоковите пространства и необходимостта от спешни ремонти. На базата на събраната информация проведохме обследване на посочените улици и райони на територията на цялата община и направихме количествено-стойностни сметки. Проведохме обществените поръчки съгласно Закона, изготвих писмо до министъра на финансите, което бе изпратено в средата на юли месец и ето че това наше желание е удовлетворено“ – каза Ценков. От получените средства 2 792 670 лв. ще отидат за текущи ремонти и рехабилитация на улици и междублокови пространства в град Видин и всички населени места в Общината, а 207 330 лв. - за доизграждане на улица към Западна промишлена зона в града (част от нея е изградена през тази година със средства от капиталовите разходи). Видинският кмет изрази задоволството си, че този резултат е постигнат след активен и успешен диалог с хората и благодарение помощта на Правителството, ще бъдат осъществени така необходимите дейности.

Кметът на Община Видин получи признание от Синдиката на българските учители

На церемонията, която се състоя в Парк-хотел „Москва“ в София, Огнян Ценков бе удостоен с наградата „Най-добър социал...

Огнян Ценков обясни, че Общината изпълнява финансово-оздравителен план и поради тази причина не може да отделя средства за капиталови разходи от собствени приходи, защото те се пренасочват за погасяване на безлихвения кредит в рамките на 6 милиона лв., който е отпуснат от държавния бюджет за финансово оздравяване.

„Оценявам високо един такъв жест на подкрепа, който се прави за трета поредна година и отново в обем на 3 милиона лв. от Правителството – един много хубав Коледен подарък. Защото видинчани го заслужават. Това е и една от причините да ни бъдат отпуснати тези средства. Изградихме здрава работеща връзка с държавната власт, работим целенасочено и последователно по изпълнение на европейски проекти, подобряваме образователната инфраструктура, облагородяваме населените места в добро сътрудничество с хората по програма „Местни инициативи“. Това няма как да остане незабелязано. За поредна година искам да благодаря на Правителството, на премиера Бойко Борисов, на всички министри и лично на министъра на финансите Владислав Горанов“ – заяви кметът. Той припомни, че миналата година, също предколедно, са отпуснати на Общината 3 милиона лв. – за ремонтни дейности на Гимназията с преподаване на чужди езици и на Драматичния театър, а през декември 2016 г. са преведени 3 милиона лв. субсидия за ремонт на общински сгради, детски градини и училища, на Гребната база. „Това показва последователната политика на Правителството в изпълнение на поетите ангажименти към Северозападна България и конкретно към Община Видин за подкрепа и преодоляване на регионалния дисбаланс“ – подчерта Огнян Ценков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com