Община Видин: "Титан АС" ни извива ръцете

36865
Община Видин: "Титан АС" ни извива ръцете
Снимка: БГНЕС

Фирма "Титан АС", която има сключен договор с Община Видин за сметосъбиране и сметоизвозване, не изпълнява договорните задължения. Тя се опитва да намери оправдание за бездействието си, като разпространява информация за неплатени задължения от страна на общината.

В тази връзка от общинската администрация обясняват: Община Видин дължи на фирмата към днешна дата 1 383 022, 88 лв. Сумата е същата, каквато е била и в началото на мандата през 2011 г., като около 1 милион лв. са наследени задължения от предишното управление. През целия период общината си плаща ритмично текущите задължения за реално свършената работа. Сега те обаче отиват по сметка на НАП, тъй като "Титан АС" има публични задължения за над 15 милиона лв. За неизпълнени дейности от страна на фирмата по чистота се налагат и санкции, но те не решават проблема.

Обогатеният фонд на видинската библиотека привлича все повече читатели

Повече от 3000 нови книги са постъпили във фонда на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- Видин през последната година. Близо 2000...

Според чл.7, т.3 от договора между Община Видин и "Титан АС", Изпълнителят поема задължението и в случай на забавяне на плащанията ритмично да извършва дейностите. Което на практика не се случва. За това, че фирмата по чистота не изпълнява системно задълженията си съгласно предоставените графици, има постъпили множество сигнали от кметове, граждани и фирми.

"Титан АС" не е извършвала сметосъбиране и сметоизвозване в селата Гомотарци, Динковица, Кошава, Сланотрън, Търняне и Симеоново от месец декември, миналата година. В останалите населени места от общината фирмата е влизала само веднъж от месец януари досега. Нарушен е също графикът във Видин, който е ежедневен. На 25 и 26 февруари градът не бе почистен изцяло. Тези обстоятелства провокираха свикването на Общинския щаб за защита при бедствия заради вероятността от възникването на зарази със затопляне на времето. От "Титан АС" поеха обещание до 5 март да изпълнят своите ангажименти.

Тъй като фирмата по чистота не е изплащала заплати на работниците си във Видин от няколко месеца, вчера те обявиха ефективни стачни действия. За което Община Видин не носи вина, защото това са взаимоотношения между работодател и работници.

Заради безхаберието на фирмата по чистота от месеци наред, има реална опасност ситуацията да излезе извън контрол, Видин и селищата от общината да потънат в боклуци, да се разпространят епидемии и да бъде застрашено здравето на хората, както и опазването на околната среда. Затова Община Видин апелира да се спре със спекулациите по проблема с почистването, а "Титан АС" да уреди вътрешните си проблеми, да възстанови изпълнението на договорните си задължения и да поеме морална отговорност за положението, в което поставя цялото население.

Във Видин правят превантивна кампания срещу телефонни измами

Видинското МВР ще раздаде над 4000 информационни материала на пенсионерите. Именно възрастните хора най-често стават жертви на телефонн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com