Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приключи ремонтът на покривите на общински жилища във Видин

18 декември 2021, 12:01 часа • 2926 прочитания

Вече е отстранен проблемът с постоянните течове, от които се оплакваха живущите в общинските жилища в ж.к. „Гео Милев“ и ж.к. „Строител“. Заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев се срещна и разговаря с част от тях. Хората споделиха, че са доволни от направеното и сега могат спокойно да посрещнат зимата.

 

Извършеният ремонт е на стойност 173 686 лв. с ДДС, като средствата бяха осигурени с приетата от Общинския съвет през септември промяна в Поименния списък за капиталови разходи на Общината. Дейностите по обект „Основен ремонт покриви на общински жилища в ж.к. „Гео Милев“ и ж.к. „Строител“ – град Видин“ включват поставяне на плоскости от гофрирана ламарина, под която е изградена изцяло нова дървена конструкция, обясни заместник-кметът.

„Бяха се появили дребни течове след първия дъжд, но още на следващия ден работници от фирмата изпълнител отстраниха тези забележки. Надявам се в бъдеще да няма проблеми“, каза Скорчев. Той подчерта, че гаранционният срок на новите покриви е 5 години, съгласно Наредба 2 от 31.07.2003 г. за минималните гаранционни срокове в Република България.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес