Видинчани вече си имат директен влак до Будапеща

36363
Видинчани вече си имат директен влак до Будапеща
Снимка: БГНЕС

От края на миналата седмица през железопътния мост над река Дунав при Видин – Калафат преминава пътнически влак, движещ се по направление София – Видин – Будапеща, съобщиха от Областната администрация във Видин. 

Новата международна линия е включена в графика за движение на влаковете, който Холдинг Български държавни железници ЕАД въвежда от 14.12.2014 г.

Във Видин протестираха заради ремонт в защитена зона

Хора от Видин излязоха днес на протест срещу реконструкцията на автогара в район, който е защитена зона на културното наследство. Про...

„С влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение два международни бързи влака между София и Будапеща, които ще пътуват през Румъния по моста Нова Европа“, се казва в съобщение, публикувано на сайта на националния железопътен превозвач.

Влакът ще тръгва от Централна гара София в 11:55 ч. Във Видин ще пристига в 16.37 ч. и ще отпътува за Будапеща в 17.30 ч. В унгарската столица ще пристига в 08:15 ч. на следващия ден. В обратното направление влакът ще тръгва от Будапеща в 19:10 ч., във Видин ще бъде в 11.25 ч. на следващия ден и ще пристига в София в 17:00 ч.

Композицията на тези международни влакове ще бъде съставена от един седящ вагон, един кушет и един спален вагон, като на територията на България към състава на влаковете ще бъдат включени и вагони по направлението София - Видин - София.

„За първи път видинчани ще имат възможността да пътуват с редовен влак директно от Видин до Будапеща“, коментира заместник - областният управител на Видин Любомир Низамов, който 25 години е работил в системата на БДЖ. Като председател на областната транспортна комисия, той отбеляза, че с пускането на директен влак през Дунав мост 2 към Централна Европа, се поставя началото на пълноценното използване на капацитета на комбинираното пътно и железопътно съоръжение. 

Възстановено е електрозахранването във Видин

Аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение България възстановиха електрозахранването на всички населени места в Област Видин, засегнати от т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com