Кримските войни на Доган!

16330
Кримските войни на Доган!
Снимка: БГНЕС

И какво излезе накрая?! Доган бил руският агент в ДПС; Местан - турският. Доган "опаковал" про-руската си агентурна дейност с фалшива защита на българския национален суверенитет; Местан, обратно, слугувал на Анкара, Ердоган и Давутоглу, очаквайки с нетърпение момента, в който двамата "неоосманисти" ще върнат изконните български земи на Високата порта, както е било почти 500 години - до появата на Ататюрк!

Красиво, почти убедително, но най-вече - елементарно! Да се приписват на най-тривиалните вътрешнопартийни боричкания межу Доган и Местан геополитически подбуди, значения и тежнения, си е пълна идиотия. Никакви неоосманистки уклони в Местан не е прозрял Доган, просто между две изтрезнявания на Доган му е щукнала мисълта, че никое подставено от него лице не бива да се застоява повече от три години на лидерския пост в ДПС, защото става опасен за собствената му почетна персона. Да се приписва на стремежа на Доган да опази собствената си власт над турското малцинство в България едва ли не стремеж за опазване на българския национален суверенитет, е равносилно да си участник в пиянската му компания и още да не си изтрезнял!

Окончателно: Доган отстреля Местан

След като само преди половин месец Лютви Местан се хвалеше с ловната си слука и колко умел стрелец е, сега той падна в жертва. От днес...

Вижте какво, Догане и Местане! На България ѝ трябват не про-руски турци, като и не турци-османлии, на България ѝ трябват български турци! Не случайно така е и най-правилно да се наричат те! Какво се получи накрая? Нищо - освен че с брътвежите си по най-майсторски начин двамцата успяха да наклепат най-християнския български празник - Рождество Христово и Коледа! Нито Русия спечели нещо от самоотвержената защитата на Доган - ако наистина е било защита; нито Анкара спечели нещо от декларацията на Местан срещу Русия. Както се казва, и на Русия, и на Турция им е през оная работа! Само дето двамцата - и почетният, и подставеният председател на ДПС - набързо свършиха това, което най-черните националисти в България опитваха неуспешно в продължение на четвърт век - турската етническа партия да бъде забранена и извадена от властта. Е, не я извадиха, но със сигурност поне я разцепиха. Турската партия - и тя по чисто българския модел на цепене - от една монолитна партия - на две по-малки, от двете по-малки - на четири още по-малки, и т. н... По примера на БЗНС, СДС, БСП, а защо не и по примера на НДСВ - до пълното ѝ изчезване!

Колкото до Доган и неговите махмурлуци, има още един - дай Боже, последен - номер в живота му! Да сложи Пеевски за лидер на ДПС! Кой кого ще слуша обаче, не е много ясно! А дали пък "русофилството" на Доган не произтича от проваления "Южен поток", с което се провалиха и тлъстите и апетитни държавни поръчки именно за Пеевски! И каква е пък ролята на "предателя" Местан в другия поток - Турски, в който също се спотайват тлъсти държавни поръчки! И Турският като Южният - и двата засега замразени! Ама засега...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com