Кърджали няма да се отдели, защото народът е мъдър

60405
Кърджали няма да се отдели, защото народът е мъдър

Всеки път, когато някой попита "Как така Крим ще се отделя, ами ако утре Кърджали поиска да се отдели?", това издава явно непознаване на ситуацията в България, на нашия етнически модел и на народопсихологията на българина като цяло.

Когато обаче лидерът на основната управляваща партия, българска партия, управляваща в тандем с една турска и една националистическа партия, каже подобно нещо, това вече не е от незнание, тъпотия или неадекватност. Това вече е антибългарски предателски акт, който има за цел да повиши предизборно етническото напрежение, от което да се възползват партньорите на въпросната партия.

Местан: В България няма никакви предпоставки за референдуми като този в Крим

В България няма никакви предпоставки за каквито и да е референдуми от рода на Крим. Това каза пред журналисти в парламента председателя...

Това е национално предателство, низък, но жалък опит да разбуниш собствения си дом, собствената си страна, която те храни, плаща ти заплата, позволява ти да я крадеш. Жалък, защото дебелокожият, тъп, нагъл и загубил връзка с реалността управляващ елит не може да проумее, че българският народ не е глупав. И трудно ще се подаде на провокации.

Именно затова, в случай, че наистина мнозина се питат, няма изгледи в Кърджали да се надигнат сепаратистки настроения.

Историята е ясна - един народ се отделя тогава, когато не му е комфортно под шапката на държавата, към която е зачислен.

Най-простият и близък случай - Косово, е точно такъв. Сърбите бяха достатъчно глупави да развалят отношенията си с албанците, да започнат конфликт, да изберат лудия Милошевич, да ги репресират и тормозят. Кой нормален народ би искал да живее сред мнозинство, което го третира като враг? Естествено, албанците решиха, че искат да живеят спокойно и затова се насочиха към формулата на независимостта.

В Крим случаят не е толкова драматичен, но отново става въпрос за два различни народа с различни виждания, надежди и цели. Единият избра своето бъдеще и светът призна неговия избор. Другият не се чувстваше добре в общата конфигурация и също избра своето бъдеще, само че в друга посока. Защо светът не призна и неговото решение, това е друг въпрос.

Борисов: Лидерът на партията на Възродителния процес си играе със страховете на българите

Лидерът на партията, направила Възродителния процес, си играе с най-големите страхове на българите, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисо...

В България ситуацията изобщо не е такава. Българинът Е толерантен човек. Може да измърмори нещо, да изнегодува на маса или по форумите, но когато става въпрос за фактически действия и съвместно съжителство, българинът остава сдържан. Поради тази причина живеем спокойно, в мир и разбирателство с турското малцинство. И  нито една от двете страни няма интерес този етнически мир да се нарушава.

Етническите турци са пълноправни български граждани. За съжаление тези, които всяват и експлоатират техните страхове, са единствено политиците. От страна на българското мнозинство, проблеми и напрежение няма.

Тази интелигентна позиция на народа ни ни запази единствени от славянските балкански държави да не минем през ужаса на войните, водени заради етнос и религия.

Ако един ужасен ден ни хванат лудите и започнем да дискриминираме и тормозим българските турци, те биха били в правото си да поискат да се измъкнат от ада на репресиите. Така би постъпил всеки един нормален народ, всеки един нормален човек.

За щастие обаче, това, което е показал българинът през вековете, сочи, че такова нещо няма да се случи. Българският етнически модел е устойчив. И наистина - него не го пази ДПС, която напротив - работи срещу него. Пази го единствено българският народ.

ГЕРБ иска ДАНС да разследва Станишев за "Ако Кърджали поиска референдум?"

Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на лидера на БСП Сергей Станишев в интервю, където сравнява ситуа...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com