Орешарски опасен за държавата!

55252
Орешарски опасен за държавата!
Снимка: БГНЕС

Орешарски вече не иска да е премиер! И ако от това не зависеше политическата съдба на менторите му Станишев и Местан, той със сигурност щеше да ни изненада с отговора на въпроса - струва ли си тази беля на главата?!

И не е случайно, че българският министър-председател напоследък работи само в петък. Само петък, и то ако в парламентарния контрол има питания към него. Друг е въпросът, че на тези петъчни (губи време)спектакли в празна зала преобладават режисирани и удобни въпроси от "свои" депутати, предварително разучени от сътрудниците, чиято единствена цел е да "омае" зрителите и слушателите! Което е наивно, ако наистина си вярват!

Орешарски: Поддържаме добрите практики и коригираме лошите

"Организирането на избори е голямо изпитание, особено след последните четири години, когато се засилиха съмненията в обществото, че с...

Орешарски мрази работата си и все повече в очи се набива усещането, че върши тази работа насила! Още от първия си ден като премиер, още преди "Оставка!"-та и Пеевски, той разсече със замах утвърдената в Министерския съвет практика всички стенограми от заседанията на кабинета да се качват на сайта на правителството! Още същия ден!

Нарича се демократична прозрачност, но Орешарски побърза да обвини прозрачността в "помпозност" и "лицемерие", и днес - осем месеца, откакто е на власт - никой не знае как протичат тези т. нар. регулярни заседания в сряда, и дали те въобще са регулярни, тоест дали въобще се провеждат! Работят четниците на Орешарски в пълна нелегалност! А това, което би било най-интересно да се знае, е как например се вземат решенията за вече перманентните милиардни заеми!

Вярно е, че чат-пат след дискретните правителствени заседанията трите вицетата говорят на пресконференция, но те имат за цел не да информират, а да излъжат! Лъжат хубавците, набързо и накратко! Почти на крак!

Не се е преработил Орешарски и на международната сцена! Както й е името. Не го търсят, никому не е интересен, подобно на държавата - и той, а по време на редките си пътувания до Брюксел, чак да ти стане жал! За държавата, разбира се, не за него - когато го гледаш по телевизията как стои в ъгъла самотен и жалък в очакване някой преминаващ покрай него европейски фактор да го забележи! Друга е картинката обаче, когато трябва да отстъпи пореден български интерес! На "Газпром" най-вече! Тогава е актуален и ухажван! Как и от кого? От Милер, разбира се! И нашият човек е на седмото небе! Почитан и важен, желан и достъпен - като булка!

Орешарски: Еврокомисарят ще е консенсусна фигура

Днес мога да определя само като визия бъдещия еврокомисар. Този въпрос ще бъде на дневен ред след евроизборите, когато станат известн...

За себе си Орешарски не е мързелив. Всеки ден е в УНСС и чете лекции! Което си е световно чудо невиждано! Няма никъде по света действащ премиер, който успоредно с държавните работи да движи и преподавателските си! По три пъти седмично! При Орешарски даже е обратно - покрай преподавателските си задължения министър-председателят движи и... държавните работи! И затова държавицата е на това дередже!

Има една област, в която Орешарски обаче е работохолик. Взимането на държавни заеми! След първия, (скандалния и спорния) един милиард лева сякаш свикнахме и заемите сякаш вече не ни правят впечатление! Нищо, че всички ние, нашите деца, а и нашите внуци ще ги изплащаме! Така само за осем месеца управление на това правителство можем да се похвалим с поне 4,5 милиарда лева суха пара, с които ни задължи Орешарски! 4,5, за които знаем, и неясно колко - за които не знаем! Защото има и такива!

Трудно работи българският премиер! И психиатрите имат обяснение. За почти 250 дни навикване, няма как да изгаряш от желание за работа! Това едно! Второто е, че то променя освен работоспособността - и психиката! Което е опасно за държавата!

Автор: Валентин Стоев

Орешарски прави "мили очички" на Русия за ядрената енергетика и Южен поток

Българското общество поддържа ядрената енергетика. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в интервю за руската информационна агенция ИТА...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com