Поръчковият Цацаров!

63839
Поръчковият Цацаров!
Снимка: БГНЕС

След този главен прокурор на прокуратурата ще й трябва много време, за да си върне имиджа. Годините на Цацаров в тази институтия след време ще са известни като "безвремието на Цацаров"! А и като "най-услужливата" институция в страната!

Защото след година и половина на този стол Цацаров само вдига пушилка! Нещо повече - още от първия си ден начело на обвинителите маститият главен прокурор действа избирателно и слугува на точно определени политици! Да си спомним какви ги натвори маститият около изборите през 2013-та. Дали се хвана на въдицата на Бареков и Мая Манолова в аферата около т. нар. костинбродски бюлетини, или сам участваше в нея, е спорно! Но така или иначе Цацаров и институцията му имат най-голямата заслуга, всъщност вина, БСП, ДПС и "Атака" да изнасилват държавата в продължение на вече година, даже и в момента, открадвайки властта на законния победител в изборите ГЕРБ. Цацаров и сега мисли и действа избирателно, продължава да слугува на господарите си - вместо да подведе под отговорност Бареков и Манолова - като преки извършители на държавния преврат, и Станишев, Доган, Местан, Пеевски и Цветан Василев - като заговорници, подбудили, организирали, финансирали и гарантирали преврата! Апропо, на съдебно дирене подлежат и самият главен покурор Цацаров, подчинените му слуги зам.-главният прокурор Сарафов и градският зам. прокурор по онова време Роман Василев - като преки извършители от страна на Главната прокуратура!

Цацаров си призна, че ОЛАФ пак е в България и че Моника Станишева е проверявана

Мога да потвърдя, че екип на ОЛАФ е тук, не съм упълномощен от ръководителя на ОЛАФ да давам други изявления. Това каза главният прок...

Да действа избирателно и по поръчка на Цацаров му е втора природа. Той и в момента се ослушва за едни престъпления, а за други е двойно старателен и стриктен. Ето примери:

- Как така и защо Цацаров и прокуратурата се правят на глухи и слепи за безбройните репортажи на почти всички телевизии, показващи очевидни злоупотреби с евровота на 25 май - всички те уличаващи ДПС и Бареков като главни купувачи на гласове. С бездействието си Цацаров фактически участва в изборната далавера - и нека някой друг да разследва дали "спомоществователството" му е безвъзмездно, така да се каже, спонтанно и поради лични предпочитания, или срещу заплащане кеш!

- Защо Цацаров мълчи и не взима отношения към далаверата на БСП и ДПС, на Станишев, Местан, Доган, Пеевски, банкера Цветан Василев, както и на машите им Орешарски и Драгомир Стойнев около "Южен поток"?! Как така, запитан какво си е говорил с шефа на "Газпром" Алексей Милер в продължение на цели пет часа, Орешарски си позволи троснато да тропне с крак и да заяви нагло "Няма да кажа!" Чий е този газопровод на българска територия и няма ли да го платят и издържат милионите българи, на които тези руски наемници, ако не друго, дължат поне обяснение?! Защо дреме Цацаров за договора на това правителство с "Газпром", който бандитите на власт отказват да разсекретят, сякаш им е бащиния?! Те си взимат рушветите, а задълженията оставят на българите, които ще ги изплащат 30 години!

- Цацаров трябва немедлено да подведе под отговорност Орешарски и Стойнев за това, че са сключили тайни договори с руските си благодетели, неизгодни за държавата България; затова, че са предали и продали българските интереси на московските си господари; за това, че са поставили страната ни в подчинено положение спрямо "Газпром", при положение, че - обратно! - като собственик на трасето България е можела (и е била длъжна!) не да изпълнява условията на контрагента, а да им ги диктува!

Цацаров призна: Бареков се обажда и прокуратурата проверява президента, без главният прокурор да знае

Прокурор от от Софийска градска прокуратура е започнал да проверява президента след сигнал на Николай Бареков за срещата на Росен Плевн...

- Цацаров, какви са тези кухи арести и аматьорски импровизации около банката на Цветан Василев; какъв е този фиктивен атентат срещу Делян Пеевски - и то в дните, когато узурпаторите на властта Станишев, Местан и Сидеров трябва да я сдадат!

Зрелища за тълпите, в които главната роля играят пак Главната прокуратура и Цацаров. Поредна пушилка за прикриване на фактите и аргументите! Цацаров съучаства, Цацаров прикрива, Цацаров служи! А кой ще го разследва него?! Трябва прокурори да влезнат в прокуратурата!

Цацаров да си отива! Какво като има още 6 години мандат! Щом хората не го искат и го обвиняват в пристрастие и съучастие! Един от "неговите", впрочем, вече си отиде - нервите на Роман Василев не издържаха и протежето си събра багажа! "По лични причини"! Ред е на Борислав Сарафов, а след това и на самия Сотир Цацаров!

"Добър път!" на маститите!

Проверката срещу Румен Петков е прекратена, Цацаров се заяжда с бившия вътрешен министър

Преписката в СРП, по която бе разпитан Румен Петков е прекратена и има отказ за образуване на наказателно производство. Това каза на...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com