Потвърдено: Целунахме КОЙ по КАКВО - пак!

12299
Потвърдено: Целунахме КОЙ по КАКВО - пак!

Кой какви цесии е направил в Корпоративна търговска банка и колко пари е успял да си вземе от фалиралата банка - конкретни отговори бяха дадени вчера (6 януари) както по отношение на физически, така и на юридически лица.

Списъчето, естествено, няма да събуди никого и никой няма да посегне към покритата с паяжина точилка/пушка в ъгъла. Нищо, че там цъфтят такива имена, които непрестанно се налагат като еталон за поведение от един или друг медиен кръг - волно или не. И нищо, че е само 32 страници - нали не е 32 символа и не е качено във Facebook, значи не се е случило.

Кой колко измъкна от КТБ - ще разберем ли някога?

Вече са ясни имената на по-известните политически и обществени фигури, които са използвали цесията като оръжие да спасят милиони от пот...

Случаят "КТБ" се превърна в символ на пропадналостта на цялата държава. И вместо да валят като дъжд конкретни въпроси защо определени, важни хора са държали милиони там и как са ги спасили, мълчанието е оглушително! И най-важното - кой всъщност ги плати тези милиони на тези важни хора? Ако на някого не му е ясно - цесията означава, че някой се е съгласил да плати на всички хубавци от този и този линк парите, които им дължи КТБ. Логиката сочи, че този някой би трябвало да го е направил или защото може да си потърси дължимото от КТБ под някаква форма, или защото за "него" няма значение. А няма значение само ако е впрегнат синдромът "обществен ресурс" - ако взелите цесиите бъркат без проблем в този ресурс т.е. платено е в крайна сметка с пари на държавата, на всички нас, които внасяме данъци!

Между другото в списъчето го няма Ахмед Доган. А той има официално влог от почти 700 000 лева в КТБ. Не му пука за тези пари на Сокола, даже държавата оспорва, че те трябва да му бъдат върнати. Представяте ли си тогава как точно се е подсигурил Доган - сигурно Местан може да каже, ама смее ли?

В банката на Цветан Василев кирливите ризи са достатъчно за целия държавен "елит" да бъде напъхан в затвора. И понеже говорим за България, никой няма да влезе там. Няма да влезе и следващия път. Но пък хей, Гришо се мляскал с Никол Шерцингер - дерзайте! Взехме и победа на волейбол - нали помните, на онзи спорт там от миналата година, дето се биехте по гърдите каква национална гордост е. Сигурен съм, че помните - взели сте си гинкобилобата!

Автор: Ивайло Ачев

Политици, бизнесмени, спортисти, общественици спасили милиони от КТБ

Вече е ясно кои са най-големите фигури, които са успели с цесии да спасят големите си влогове, потънали след фалита на Корпоративна тър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com