Слухове и догадки - какво може да дойде след Бойко Борисов?

63950
Слухове и догадки - какво може да дойде след Бойко Борисов?
Снимка: БГНЕС

През последната седмица, позабравеният на българската политическа сцена министър на отбраната и външен министър в първото правителство на Бойко Борисов – Николай Младенов, даде големи интервюта в сутрешните блокове на двете най-гледани телевизии в България – bTV и Нова телевизия. Основната тема на разговор беше предложението на ГЕРБ за нова Конституция.

Цвета Караянчева: Младите хора изчезнаха от протеста

Ние винаги сме чували какво казват хората, които протестират. Няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мн...

Пак през тази седмица тръгнаха слухове по различни медии, че Младенов може да стане премиер на мястото на Бойко Борисов. Frognews и "Факти" излязоха със статии по темата в един и същ ден, с идентична информация за разговор между Бойко Борисов и Николай Младенов. Но докато материалът на сайта на Огнян Стефанов беше фокусиран върху това как Младенов щял да бъде използван като премиер, за да се прокара новата Конституция, то "Факти" написа, че Младенов не бил убеден и се плашел да не се компрометира, ако приеме да застане начело на държавата. Но статията всъщност е точна препечатка на материала на Frognews, единствено основният акцент е различен, което е най-добре изразено в заглавието.

Тези материали се появиха ден след като един от членовете на Отровното трио – Арман Бабикян, изказа публично предположение, че Младенов може да е кандидат да замести Борисов до края на мандата. И Бабикян, и Младенов тръгнаха в политиката от едно и също място – СДС, макар че говорим за различен фокус, след като Бабикян се занимава с PR дейност.

Кой всъщност е Младенов – основните щрихи в политическата му кариера са добре описани в българската секция на Wikipedia. Но в социалната мрежа Facebook все по-често се споделя и припомня стар коментарен материал, препечатан в сайта "Гласове", зад който стои Явор Дачков. Материалът е и препечатан в Webcafe. Написаното се появява първо във вестник "Репортер", негов автор е политологът Антон Тодоров, който беше депутат от ГЕРБ и беше принуден да излезе от парламента след като в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия си позволи да заплаши водещия на блока Виктор Николаев. Коментарният материал на Тодоров е фокусиран върху теза на Николай Младенов относно кариерните ни дипломати още докато самият Младенов беше външен министър. Въпросът е доколко дипломатите ни са обвързани в миналото и настоящето си от бившата Държавна сигурност и какво следва да се направи за подобряване на положението. А материалът е писан преди Тодоров да стане част от парламентарната група на ГЕРБ при третото правителство на Бойко Борисов.

В цитирания материал се обръща внимание кои са родителите на Николай Младенов и по-точно кой е баща му – Евтим Младенов, вече покойник. Той е подполковник от Държавна сигурност, а в материала си Антон Тодоров развива тезата, че се е издигнал до поста не благодарение на професионалните си качества. Тодоров продължава и с коментар за работата на самия Николай Младенов – какво прави за развитието на кадрите в дипломацията ни и за дипломацията като цяло: "Всичко това поражда основателни съмнения дали пък днешният външен министър Николай Младенов не е просто една реинкарнация, прероден Павлик Морозов", гласи едно от заключенията в материала.

Радев от Шипка: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз

"Честванията на Шипка са вековна традиция, тук се ражда Свободна България. Държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания. Днес...

Дали Николай Младенов ще бъде официално предложен за и ще стане премиер на България? Бъдещето ще покаже - но миналото често е много показателно за бъдещето!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com