Статус "Игнор"

22547
Статус "Игнор"

В последните два дни един човек, чието име дори не желая да споменавам, точно както по множеството плакати „Гнус ни е”, опитва да се изкара невинна жертва и по този начин да замаже собствената си вина относно положението, в което се намира България. И този човек е лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Нека припомним с факти какви са държавническите грехове на Сидеров, който вече се превръща в опасен за националната сигурност човек. Най-важният е, че „Атака”, начело с Волен Сидеров, НЕ ГЛАСУВА против кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС. И това е безспорен факт. Сидеров отказа да бъде опозиция, а разигра политически театър – хем не е с управлението, хем обаче не защити интересите на своите избиратели. Да, може би с гласовете на Атака нямаше да може пак да има мнозинство против кандидатурата на Пеевски, тъй като и самият Бойко Борисов НЕ ГЛАСУВА според изнесени в много медии данни, което е не по-малък грях, а тук говорим за принципи.

8 души са пострадали при сблъсъци пред централата на Атака

Осем души пострадаха при снощните сблъсъци между симпатизанти на "Атака" и протестиращи. Един е арестуван, съобщи БНР.Пред централата н...

След това действие всеки нормален човек, който подкрепи Сидеров, вече му е обърнал гръб. Останаха му само така наречените „служители от чистотата”. Които втори ден седят пред централата на „Атака”, барикадират се и с поведението си предизвикват протестиращите. А техният лидер го прави най-явно, наричайки един граждански протест „политизиран”, отказвайки дори да признае, че е възможно нормални граждани да излязат на улицата, за да защитят позицията си, когато тя не съвпада с неговата. Нещо повече – не само не съвпада, тя осъжда неговите действия. Не както през февруари, когато беше на улицата, за да се бори за държавата.

Борбата в случая вече стана партизанска – засега обаче само на информационното поле. Сидеров, подобно на Пеевски, също има собствена медия, която обаче няма как да се сравнява с медийната мощ на сина на Ирена Кръстева. Затова и днес самият Волен отиде при ТВ7, в сутрешния блок, за да представи своята позиция. И тя беше следната – множеството, което се събира четири поредни дни, е съставено от „платени групи на Румен Николов-Пашата”. „Протестът е опит за реставрация на ГЕРБ”, продължи той и добави, че президентът Росен Плевнелиев имал офшорни сметки, цитирайки „Уикилийкс”. Явно самият Сидеров се опитваше да го кара в духа на разследващата журналистика на „Биволь”, само че се една огромна съществена разлика – „Биволь” показва документи за всяко свое твърдение, показва шифрограмите на „Уикилийкс” – Сидеров единствено хвърля обвинения, неподплатени с доказателства.

Отчитайки всичко това, изводът е само един – Сидеров и „Атака” са бушон. Те трябва да изпълнят ролята си и да отклонят канализираното омерзение и гняв срещу прогнилата ни система, за да може тя сега да залегне, да изчака да премине бурята и да си я кара по старому. Е, няма да стане! Защото на протест отидоха интелигентни хора, с образование и с достатъчно мозък в глава, за да разберат що за димна завеса е Сидеров. Човекът, действащ според схемата „една лъжа повторена 100 пъти става истина”. Всички видяхме как в неделя (16 юни) през нощта как Волен Сидеров се появи в центъра на София след като основната част от протестиращите си бяха тръгнали и потърси провокация с колегите от Канал 3 и със случайни минувачи – живеем в технологична ера и записите са красноречиви. Видяхме и как си позволи в Народното събрание да се държи агресивно и непристойно с журналисти, как избута полицай, дошъл да изпълни дълга си. И това е истината, ако ще не 100 пъти, ами милиард пъти да каже обратното лидерът на „Атака”.

Какъв е изходът – прост. Тотално безразличие към Сидеров. Никакъв гняв, никакви реакции, колкото и да са искрени и справедливи. Той се храни с вниманието, храни се със справедливата, но негативна реакция на обществото. Когато това липсва, силата му я няма. Пред кого ще позьорства и на кого ще се оплаква, след като никой не се спира пред централата му? Нека си прави митинги там, да протестира срещу всички, това е негово право. Но нека и Столична община да действа твърдо и г-н Сидеров да спазва закона, както самият той прокламира.

Фандъкова: Снощният протест на „Атака” не беше съгласуван от Столична община

Не отговарят на истината многобройните твърдения на лидера на партия "Атака", че вчерашният протест на симпатизантите му е бил регламен...

Послепис: И изобщо не е повод за гордост, камо ли пък да се обрисуваш като националист, да отидеш да оскверниш храма на друга вяра. Най-малкото защото в Турция в момента имаме крещящ пример за отстояване на гражданска позиция. Такъв, какъвто се показва и в България.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com