Триумф. Докосваме Лондон 2012

12563
Триумф. Докосваме Лондон 2012

Лъвовете от българския национален отбор по волейбол триумфираха в решителния втори мач от олимпийската квалификация в София.

В зала „Арена Армеец”, националите надиграха с 3:1 гейма Франция и на практика си осигуриха класиране за Олимпиадата в Лондон това лято.

Ударихме Пакистан с 3:0

Българският национален отбор по волейбол започна с чиста победа 3:0 гейма срещу Пакистан в квалификация за Олимпиадата в Лондон. В за...

Българите спечелиха първия, третия и четвъртия гейм съответно на 19, 23 и 25 точки, а загубиха втората част с 26:28.

Първият гейм беше равностоен до 17:17, но постепенно България набра скорост, затваряйки частта с два удара на игралия силно Тошко Алексиев и един на Цецо Соколов.

Във втория гейм изоставахме за големи периоди, но след ас на Казийски и игра с блокадата на Соколов си спечелихме мачбол при 25:24 в наша полза и още един при 26:25. И в двата случая не сполучихме, от което се възползваха гостите и затвориха частта при 28:26. Третият гейм бе много оспорван, като първоначално Франция поведе, но постепенно ние изравнихме играта.

Атака на Николов изравни резултата при 18:18, а след нови успешни български атаки, поведохме с 23:20. След това блокадата на французите проработи и спря на два пъти Цецо Соколов. При 23:23 тимът ни обаче се стегна и след този път успешна атака на Тодоров и контра на Алексиев поведохме с 2-1, въпреки честите съдийски решения в наш ущърб. В третия гейм, България използва събраната инерция и подкрепата на публиката и стигна до три мачбола при 24:21.

Разпродадоха билетите за България - Франция

Всички билети за Олимпийската квалификация по волейбол между България и Франция, която ще се проведе в София от 8 до 10 юни са продаден...

И трите обаче бяха спасени от французите, макар след това Цецо Соколов да направи 25:24. Блокаут обаче провали и този ни шанс. Пети мачбол в невероятната драма ни донесе невероятният Алексиев, а Тодоров сложи край на сагата с блокада. Срещата бе изключително трудна за нашия тим, който вчера бе победил с 3-0 гейма аутсайдера Пакистан.

"Петлите" обаче се бяха справили с другия тим в квалификацията Египет, надделявайки с 3-1. Това значеше задължителна победа над играчите на Филип Блан днес. За да се класираме на 100 процента за Олимпиадата ни трябва победа и утре в последния ни мач от квалификацията в "Арена Армеец" срещу Египет. Франция играе с Пакистан в другата среща.


Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол