X
 
 

Предстои сложна операция по извозване на серовъглерода от Враца

5738 0
Предстои сложна операция по извозване на серовъглерода от Враца
Снимка: за actualno.com Ан.Костова
По време на заседанието на общинския съвет във Враца днес в ябълка на раздора се превърна забавянето на извозването на опасните 110 тона серовъглерод от територията на фирма „Камибо“ ООД във Враца. Това съобщи кореспондентът на Actualno.com

Общинският съветник Борислав Банчев отправи питане кога ще бъдат извозени 110-те тона серовъглерод от територията на бившия торов завод „Химко”. Той обвини кмета на града, че е обещал само предизборно да съобщи волята на премиера Бойко Борисов за незабавното премахване на опасното вещество от Враца. Упрекът на Банчев бе и срещу некоректната информация за замърсявания на почвата и водите, след като в България няма подобна лицензирана лаборатория. „Кога най-сетне 110-те тона серовъглерод, собственост на фирмата на депутат от ГЕРБ ще бъдат изкарани от Враца?“, бе въпросът на Банчев.

Най-после намериха фирма, която да извози опасния серовъглерод от Враца

Забавянето на отстраняването на серовъглерода от територията на бившия торов завод във Враца „Химко“ се дължи на факта, че ...

Отговорът му бе даден от кмета на града Калин Каменов, който го обвини, че прави предизборна популистка агитация 2 месеца преди изборите и поясни пред присъстващите съветници, че предстои сложна операция за извозването на серовъглерода, която не се прави в рамките на няколко дни.

Кметът Каменов реагира категорично срещу позицията на Банчев и коментира, че преди местните избори провокацията на съветника е удобно избрана тактика да се направи пред медиите, но не бива това да наслагва страх и напрежение у хората.  

Кметът заяви, че "това в „Химко“ не е вторият "Чернобил". Трябва време и се прави сложна логистика”. Градоначалникът обеща, че на следващото заседание на местния парламент, което ще се проведе на 30 юли,  Банчев ще получи ясен отговор за изнасянето на серовъглерода.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално