$ 1,2 трлн. е дефицитът на САЩ

4868
$ 1,2 трлн. е дефицитът на САЩ

В края на финансовата 2012 г. (30 септември) бюджетният дефицит на САЩ ще бъде 1,2 трлн. долара, съобщи Бюджетното управление на Белия дом, предаде БГНЕС.

Икономическият ръст на страната в края на септември пък ще е 2,6%. "Възстановяването на икономиката, започнало през 2009 г., продължава с умерени темпове, като безработицата постепенно намалява. Очакваме бюджетният дефицит в края на финансовата година да е по-малък от прогнозирания - 1,211 трлн. при очаквани 1,327 трлн. долара", съобщи в сайта на Бюджетното управление ръководителят на ведомството Джеф Зайънтс.

"Въпреки всичко икономиката ни продължава да изпитва сериозни проблеми. При ръст 2,6%, безработицата е намаляла до 8%. През 2013 г. очакваме нивото на икономически ръст да се запази - 2,6%, при прогнозирани в началото на т.г. 3%. Очакванията ни за 2014 г. са икономическият ръст да нарасне до 4%, а безработицата допълнително да намалее - до 7%".

Американски полицаи настояват за контрол на оръжията

Мощна полицейска федерация призова за засилен контрол над оръжията в САЩ след касапницата в Аурора, щата Колорадо, където млад америк...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com