15 членки на ЕС ще трябва да връщат земеделски помощи

5858
15 членки на ЕС ще трябва да връщат земеделски помощи

15 държави-членки на ЕС ще трябва да върнат на Съюза 180 млн.евро, получени от проекти за подпомагане на селското стопанство, стана ясно от прессъобщение на Брюксел. Средствата ще бъдат вкарани отново в общия европейски бюджет. Причината за мярката е, че страните не са изпълнили европейските разпоредби или са се прилагали неподходящи процедури за контрол върху земеделските разходи.

Най-много пари ще трябва да върне Великобритания – 59 млн.евро. Полша дължи 39,2 млн.долара, а Дания – 11,5 млн.евро. Останалите длъжници са Белгия, Германия, Ирландия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Латвия, Люксембург, Унгария, Словения и Финландия.

Строителството на пътища излиза твърде скъпо на ЕС

Стойността на пътното строителство, финансирано чрез Европейския фонд за регионално развитие, превишава първоначалните сметки с една че...

От ЕС припомнят, че членките сами са отговорни за следенето на правилното употребяване на средствата. Те са длъжни например да проверяват дали кандидатстващите за подпомагане фермери отговарят на условията. Брюксел призова контролът над средствата, предоставяни чрез Общата селскостопанска политика, да се увеличи, тъй като те представляват цяла една трета от разходите на блока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com