Абас нареди: "Палестинска държава" върху официалните документи

6476
Абас нареди: "Палестинска държава" върху официалните документи

Палестинският президент Махмуд Абас е разпоредил в неделя да започне работа по изготвянето на нови паспорти, лични карти, шофьорски книжки и марки, на които да пише „Палестинска държава”, предаде АФП, позовавайки се на медиите.

Декретът, оповестен от агенция УАФА, идва след успеха в края на миналата година на палестинците при получаването на статут в ООН на нечленуваща страна наблюдател, въпреки силната опозиция на САЩ и Израел.

Израелците не искат палестинска държава

2/3 от гражданите на Израел се противопоставят на идеята за създаване на демилитаризирана палестинска държава в Западния бряг, откри ...

Според Абас, промяната върху официалните документи ще помогне за укрепването на Палестинската държава „на място и за изграждането на нейните институции, както и суверенитета й над нейните земи”.

Още миналата седмица палестинският лидер нареди на външното министерство и посолствата по света да започнат да използват „Палестинска държава” в официалната кореспонденция.

Преди това издаваните от правителството на Абас официални документи, включително паспорти и други идентификационни документи, съдържаха определението Палестинска автономия.

Израел разкритикува палестинците за увенчалия се с успех стремеж да променят статута си в ООН, заявявайки, че палестинска държава е възможна само след двустранни преговори с израелската държава.

Махмуд Аббас призова да се прекрати обстрела на палестински лагери в Сирия

Палестинският лидер Махмуд Аббас призова незабавно да се прекрати стрелбата по палестинските бежански лагери в Сирия, след като при въз...

От министерство на външните работи на Израел са отказали да коментират последните действия на палестинските власти.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com