Аятолах Хаменей: Иран никога не е целял създаването на ядрени оръжия

5328
Аятолах Хаменей: Иран никога не е целял създаването на ядрени оръжия

Иран „никога не е целя създаването на ядрени оръжия” и няма да се откаже от правото си на ядрена енергетика, каза върховният лидер аятолах Али Хаменей при откриването на срещата в Техеран на Движението на необвързаните, предаде АФП.

„Настоявам, че Ислямска Република Иран никога не е целяла създаването на ядрени оръжия”, каза той, отхвърляйки подозренията на Запада и Израел. Той определи използването на ядрени оръжия и други оръжия за масово поразяване като „голям и непростим грях”.

Техеран "никога няма да спре" да обогатява уран

Иран „никога няма да спре” своето оспорвано обогатяване на уран, заяви представителят на ислямската република днес пред Меж...

„Ние никога няма да се откажем от правото си на мирна ядрена енергетика”, каза още той, подчертавайки решимостта на Иран да продължи своята ядрена програма.

В Техеран се откри двудневната среща на Движението на необвързаните, събрала държавни лидери и официални представители от 120 държави за събитие, разглеждано от Иран като доказателство, че не се намира в международна изолация, предаде АФП.

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей ще отправи обръщение пред събралите се делегати заедно с президента на Египет Мохамед Мурси, който ще предаде председателството на организацията на Иран.

Сред пристигналите за откриването са президентите на Афганистан, Ливан, Пакистан, Судан, Зимбабве и Палестинската автономия, както и емирът на Катар. Премиерите на Индия, Ирак и Сирия също са там.

Иран може да допусне чуждестранни дипломати до Парчин

Иран трябва да позволи на дипломатите в Техеран на срещата на развиващите се държави да посетят военната база, в която се смята, че се ...

Северна Корея е представена от церемониалния държавен глава, председателят на парламента Ким Йонг-Нам.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com