Американчета убиха човек от скука

22687
Американчета убиха човек от скука

Двама американски тийнейджъри бяха обвинени във вторник за убийството в петък на австралийски спортист в Оклахома, "за да разсеят скуката си", според властите.

Австралийският бейзболист Кристофър Лейн бе убит докато правеше своя джогинг по улиците на малкия град Дънкан. Двайсет и две годишният спортист бе в градчето със спортна стипендия.

Петнайсетгодишният Джеймс Едуардс и година по-големият Чанси Луна бяха обвинени за убийството. Седемнайсетгодишният Майкъл Дуейн Джонс е включен в обвинението като съучастник. Той е управлявал колата, от която са дадени смъртоносните изстрели.

Според казаното от главния прокурор Джейсън Хикс пред Сидни морнинг хералд, (Sydney Morning Herald), двамата тийнейджъри, обвинени в убийство, може да получат доживотен затвор. Смъртното наказание не е отменено в Оклахома, но не може да се иска за непълнолетни.

"Те са били отегчени и просто искали да убият някого", каза пред Ей Би Си нюз (ABCNews.com) Дани Форд, шеф на полицията в Дънкан. "Очевидно (убитият) е правел своя джогинг. Той е преминал през къщата, където са били тримата младежи, те са го нарочили, излезли са, качили са се на колата и са го последвали", уточни той пред Острелиън броудкастинг корпорейшън (Australian Broadcasting Corporation). "Простреляли са го в гръб и са избягали", добавя полицейският началник.

Бащата на жертвата заяви пред репортери в Мелбърн, че "нищо добро няма да излезе от това, защото няма смисъл". "Той беше просто дете в началото на живота си. Опитвам се да разбера (направеното от тийнейджърите) отиващо направо към лудостта", добави той, цитиран от АФП.

След обвиненията, заместник-говорителката на Държавния департамент Мeри Харф, изрази съболезнования към семейството на "жертвата на трагична смърт". "Според нашата информация, местните власти са решени да изправят виновните пред правосъдието", добави тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com