Асандж за филма за Wikileaks: Лъжи и пропаганда!

12041
Асандж за филма за Wikileaks: Лъжи и пропаганда!

Създателят на Wikileaks Джулиан Асандж разкритикува сценария на посветения на него филм "Петата власт", който в момента се снима от студио Dreamworks, съобщи „Франс прес". 

По думите му филмът е "пропаганда" и "измишльотина".

„В този филм са показани лъжи. Това е масова пропаганда срещу „Уикилийкс" и Иран. Филмът налива масло в огъня и провокира начало на война срещу Иран", заяви Асандж, който все още се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, предаде КРОСС.

Ролята на Асандж във филма ще бъде изиграна от Бенедикт Къмбърбач. Очаква се лентата да се появи по екраните в САЩ в средата на ноември 2013 година.

Режисьорът Бил Кондън е заявил в отговор: "Ние искаме да покажем колко е важна прозрачността на информацията в нашите високотехнологични времена".

Асандж е в еквадорското посолство от юни. Той има издадена заповед за арест от британски съд, заради заведено срещу него дело в Швеция. Австралиецът е заподозрян в изнасилване. Асандж се страхува, че може да бъде предаден на САЩ, където е заплашен от смъртна присъда. Wikileaks стана известен след като публикува секретни документи на Държавния департамент във Вашингтон.

Редактор: Десислава Ушатова

Асандж иска да става сенатор

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж възнамерява да се кандидатира за Сената - горната камара на парламента в родната му Австрал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com