Белгия контролира в социалните мрежи военните си зад граница

2912
Белгия контролира в социалните мрежи военните си зад граница

Белгийската армия контролира профилите в социалните мрежи на военните, изпратени на мисии зад граница, съобщи агенция "Белга". Армията може да застави своите служители в чужбина да изтрият съобщения или снимки от стената си във "Фейсбук" или данни от акаунта си в "Туитър", както и публикации в техните блогове, се посочва в информацията.

Агенцията отбелязва, че тези комуникационни канали са основните, по които военните на мисия поддържат връзка със семействата си и водят своите електронни дневници. Министерството на отбраната оценява това поведение като рисково, защото публикуваните по този начин данни в интернет могат да бъдат видени от неограничен брой потребители.

Белгия е заплашена от радикален ислям

Белгия е заплашена от радикален ислям - този извод e направен в годишния доклад на службата за сигурност. Докладът е публикуван в дне...

Говорителят на министерството уточнява, че в случая не става въпрос за цензура, а служителите ще бъдат приканвани да премахнат текстове, снимки и видео, за които се прецени, че създават опасност за целите на отбраната. В информацията се отбелязва, че до момента е имало няколко такива случая, определени като неумишлени.

Агенцията уточнява, че преди изпращането им на задгранична мисия военните получават инструктаж за поведението си в социалните мрежи. Говорителят на министерството допълва, че от една страна публикуването например на снимка от коледно тържество в някоя база е нещо безобидно, но фотографията може да бъде видяна и от врага.

В информацията се допълва, че засега следенето на профилите на военните не е обособено към отделна служба в структурите на отбраната. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com