Безработицата сред младежите в Италия достига 30%

2252
Безработицата сред младежите в Италия достига 30%

Безработицата в Италия сред младежите на възраст между 15 до 24 години е нараснала до рекордния ниво от 30%. Такива данни бяха публикувани от Италианската статистическа агенция ИСТАТ. Този показател става още един от икономическите свидетелства за плачевното състояние на италианската икономика, коментира РБК.

Според статистиката, публикувана за ноември 2011 г., нивото на безработицата в Италия е 8.6%, а общият брой граждани, подали заявка за обезщетение за безработица, е 2 млн. 142 хил. души. За един месец ръстът на тези показатели е 0.7%. По мнение на експертите, във връзка с новия пакет мерки за съкращение на бюджетния дефицит, приет пред декември 2011 г., в началото на 2012 г. безработицата ще продължи да расте.

Монти: Европа не трябва да се страхува повече от Италия

Европа няма никакви причини да се страхува повече от Италия, защото страната ни разполага, образно казано, с една много рядко срещана с...

Нивото на инфлацията в Италия се е запазило стабилно през декември. Според предварителните данни на италианския статистически институт нивото на инфлацията през последния месец на миналата година е било 3,3%, без промяна в сравнение с ноември, предаде агенция АНСА.

Индексът на потребителските цени се е увеличил с 0,4% между ноември и декември 2011 година. Средното ниво на инфлацията през 2011 година е било 2,8% в сравнение с 1,5% през 2010 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com