Безработицата във Франция достигна рекордните 3,2 милиона души

6548
Безработицата във Франция достигна рекордните 3,2 милиона души

Броят на записаните в бюрата по труда във Франция е нараснал през март, достигайки исторически връх с 3,224 милиона души (увеличение с 36 900 за един месец). Предишният рекорд беше поставен през 1997 г. с 3,195 милиона души, съобщи министерството на труда.

Ако се включат и търсещите работа, които са имали ограничена дейност, и хората в отвъдморските територии, броят на безработните достига 5,033 милиона, което е друг рекорд. Това е 23-ят пореден месец на увеличаване на безработицата във Франция.

Франция узакони окончателно еднополовите бракове

Еднополовите бракове във Франция официално бяха узаконени. Това стана след последното, втоор четене на законопроекта, който взриви обще...

Френският президент Франсоа Оланд, който е на посещение в Китай, заяви, че визитата му е битка за работните места във Франция. "Искам французите да се обединят около тази единствена национална кауза - борбата срещу безработицата. Това е единственото подходящо обединение", заяви той пред журналисти.

Министерството на труда съобщи в комюнике, че "страната трябва да промени тази тежка тенденция". В него се подчертава още, че "безработицата (10,2%) сред активното население в края на 2012 г., която нараства, все пак остава по-ниска от рекорда през 1997 г. (10,8%). Но абсолютният брой на записаните в бюрата по труда вече надвишава пика от януари 1997 г., тъй като активното население на страната се е увеличило с 3 милиона души в този период".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com