Британският парламент не се съгласи на военна операция в Сирия

8841
Британският парламент не се съгласи на военна операция в Сирия

Късно вечерта вчера британският парламент отхвърли резолюцията на правителството на Дейвид Камерън за необходимостта от "решителен отговор на хуманитарната криза" в Сирия, което от своя страна "може да даде началото на военна операция", предаде БГНЕС.

"Против" инициативата гласуваха 285 депутати, а "за" - 272.

Премиерът Дейвид Камерън заяви, че решението на парламента ясно показва, че е против британска военна операция в Сирия и ще се съобрази с него.

Въпреки решението на британския парламент, САЩ обяви, че ще продължи сътрудничеството с Великобритания по Сирия. Това стана в специално изявление на американския министър на отбраната Чък Хейгъл.

Ръководителят на Пентагона напомни, че Лондон открито е осъдил използването на химическо оръжие в Сирия. "Гласуването в британския парламент не променя тази позиция", заяви Хейгъл пред журналисти по време на своята азиатска обиколка. Според него, "всяка страна може да взема собствени решения и ние ги уважаваме".

Войните без мандат

ООН надали ще даде мандат за въздушни удари в Сирия, но подготовката за интервенцията вече е в разгара си. А че това противоречи на м...

"Ще продължим сътрудничеството и консултациите с Великобритания и с всички наши съюзници", каза министърът и добави, че става дума за обсъждане на възможните общи пътища да се върви напред.

Съветът за сигурност на ООН също не взе някакво крайно решение по въпроса със Сирия след заседание, продължило само 45 минути. По план утре, 31 август, инспекторите от мисията, която проверява за използване на химическо оръжие в Сирия, ще приключат работата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com