Броят на сирийските бежанци надхвърли 700 000

7441
Броят на сирийските бежанци надхвърли 700 000

Вече над 700 000 са сирийците, които са били принудени да напуснат своята страна заради продължаващия близо две години кървав конфликт и това кара Върховния комисариат на ООН за бежанците да удвои усилията си за тяхното подслоняване, съобщи днес секретариатът.

Разкривайки новите данни, ВКООНБ подчерта, че бежанският поток се засилва през последните седмици, заяви говорителката му Сибела Уилкс, като добави, че точният брой на хората, напуснали и очакващи да напуснат страната е 703 314.

Преди една година в Ливан пристигаха няколкостотин бежанци месечно, сега броят им е 32 000 за месец, а ООН очаква той да достигне 45 000 месечно.

Обама се двоуми за намеса на САЩ в Сирия

Американският президент Барак Обама заяви в интервю, публикувано днес, че се двоуми дали САЩ да се намесят за разрешаването на конфли...

През декември световната организация прогнозира, че до юни общият брой на сирийците, потърсили убежище в четирите съседни страни, ще достигне 1,1 милион.

В същото време стана ясно, че десетки млади сирийци, екзекутирани с куршум в главата, са били намерени в превзет от опозиционните сили квартал на град Алепо, предаде АФП, позовавайки се на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Десетки неидентифицирани тела са открити в квартал „Бустан ал Каср”. Убитите са на видима възраст около 20 години, облечени са с цивилно или камуфлажно облекло. Всички са били простреляни с по един куршум в главата и са със завързани ръце на гърба.

От силите на опозицията потвърдиха информацията, като заявиха, че досега са намерени 68 тела.

Русия изтегля гражданите си от Сирия

Два руски самолета за евакуация на руски граждани от Сирия е изпратил Кремъл. Това е първата подобна акция на правителството в Москва, ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com