България е сред най-нетолерантните страни в света

8846
България е сред най-нетолерантните страни в света

Хонконг, Бангладеш, Йордания и Индия, са най-расистките страни в света, а България също е в топ 20 на най-нетолерантните държави, показва изследване на ценностите в света, предаде БГНЕС.

България е поставена в третата група на най-расистките страни в света, в които 20 до 39,9% от анкетираните са отговорили, че не искат човек от друга раса за съсед. В тази група заедно със страната ни попадат Франция, Турция, Алжир, Мароко, Мали, Замбия, Тайланд, Малайзия и Филипините.

Според изследването гражданите на всичките ни съседни страни са по-толерантни от българите. Така Гърция е поставена в групата, в която само 10% до 14,9% от населението отговаря, че не иска човек от друга раса за съсед. Сърбия, Румъния и Македония попадат в групата с 15% до 19,9% расисти.

Данните от изследването на ценностите в света оценяват социалното отношение на хората в различни страни, съобщава "Вашингтон Пост". Авторите попитали участниците в изследването какъв тип хора не биха искали да живеят в съседната къща и преброили колко от тях са избрали опцията "хора от различна раса".

Страната с най-висок процент на нетолерантни хора, които искали съседи от тяхната раса, е Хонконг, където 71,8% от хората биха отказали да живеят до човек от различна раса. Следват Бангладеш със 71,7%, Йордания с 51,4% и Индия с 43,5%.

Расистките възгледи са учудващо малък процент в САЩ, където според изследването само 3,8 на сто от населението не иска съсед от друга раса. Други англоговорящи страни споделят същите толерантни възгледи, като под пет на сто от британците, канадците, австралийците и новозеландците проявявали признаци на расизъм.

По-малко от 20% от гражданите на страните от Южна Америка признали, че изпитват предразсъдъци спрямо хора от друга раса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com