Честита Нова година, Китай

19037

Повече от един милиард азиатци празнуват днес началото на Годината на змията в какофония от бомбички и фойерверки след дадения старт на празненствата от канадската звезда Селин Дион по китайската телевизия, предава АФП.

Тази нощ небето над Китай се озари от стотици хиляди фойерверки, изстреляни от различни краища на страната, а улиците, огласяни от пукота на бомбички, се изпълниха в тълпи. Смята се, че пиратките и фойерверките гонят злите духове.

Канадската певица Селин Дион беше една от звездите на гала представлението по китайската държавна телевизия. Тя изпълни хита си "My heart will go on" от филма "Титаник" - заел второ място в световния бокс-офис. В телевизионното шоу участва и първата китайска космонавтка Лю Ян, предаде БГНЕС.

Грандиозното гала представление за Новата година по държавната телевизия, препредадено от другите централни телевизии и регионалните канали в Китай, както и по сателит за цялата планета, бе гледано от стотици милиони телевизионни зрители в света.

Тази година, пише в. "Бейцзин нюз", продажбата на кутии с пиратки и фойерверки в Пекин бе с 37% по-ниска в сравнение с предишни години, тъй като жителите на китайската столица, загрижени за замърсяването на въздуха, се стараят да не допринасят за увеличаване на тежката мръсна мъгла, налегнала града през последните седмици.

Предсказанията

Камион с фойерверки срина 80 метра магистрала в Китай

Магистрала C30 в Китай се срути след като камион, който превозвал фойерверки, избухна и разруши 80 метра от моста, по който е преминава...

Знакът на Змията, който властва през новата година според китайския календар, се счита за „леко отрицателен”. Това е така, защото змиите живеят или в пръстта, или във водата и затова не могат да бъдат причислени към „щастливите” същества. А другата значима причина е, че змията е отровна и съответно е опасна за хората.

По отношение на финансите и икономиката годината ще е по-добра от миналата. Негативен аспект от годината е по-силното влияние на болестите – например грипа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com