Дъщерята на Берлускони го наследява в политиката?

8346
Дъщерята на Берлускони го наследява в политиката?

Последните развития на съдебното дело срещу бившия италиански премиер Силвио Берлускони предизвикаха спекулации, че дъщеря му Марина може би ще заеме мястото му на лидер на дясното политическо пространство в Италия, съобщава „Ройтерс”. В момента Марина Берлускони ръководи бизнес империята на баща си, която се оценява на 6,6 млрд. долара.

Преди броени дни Върховният съд на Италия потвърди присъдата на Берлускони, който бе обвинен в данъчни измами. Бившият премиер няма да лежи в затвора поради напредналата си възраст, но вероятно ще остане под домашен арест или ще служи общественополезен труд в продължение на година. Въпреки това членовете на неговата Партия на свободата настояват той да остане на лидерския си пост в структурата.

Берлускони: Съдят честни хора като мен, а не престъпници

В Италия правосъдието не се занимава с престъпниците, мнозинството от престъпленията дори не се разследват и не стигат до съд, но мен м...

През есента обаче е много вероятно Берлускони да бъде освободен от Сената. Така се е зародила идеята дъщеря му Марина да започне да ръководи партията, макар досега тя да не е изявявала политически амбиции.

Ако това се случи, Силвио Берлускони ще продължи да упражнява огромно влияние върху дясната формация, докато дъщеря му вероятно ще бъде просто публична фигура, пише „Ройтерс”. Според италианския вестник ‘il Giornale’ обаче Марина засега отказва новопредложената й роля и ще изчака по-подходящ момент да навлезе в политическото пространство.

47-годишната дъщеря на бившия премиер ръководи компанията „Финивест”, която притежава медийното дружество „Медиасет”, както и футболния клуб „Милан”. Марина Берлускони е и в списъка на „Форбс” за най-влиятелните жени на планетата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com