Египетският посланик: Използваха и деца за жив щит

7890
Египетският посланик: Използваха и деца за жив щит

Над 30 милиона души бяха излези по улиците на Египет на 30-и юни, с молба за промяна в политическата система и за запазване на идентичността на Египет, известна със своята умереност. Това стана след като 22 милиона египтяни подписаха петиции за импийчмънт на президента. Това доведе до решение да се състави план за действие с временно изпълняващ дейността президент на страната.Това каза посланикът на Египет у нас Манал Ел Шинауи пред БНР.

Планът предвижда постигане на цялостна демократична система в страната чрез промени в Конституцията. Насилието започна, след като започнаха да се изпълняват желания на хората и след като се намесиха въоръжените сили. Имаше случаи, в които деца бяха използвани като жив щит, случаи на палежи на сгради, 27 полицейски участъка бяха атакувани. В този момент правителството трябваше да се намеси, за да се защити националната сигурност и безопасността на гражданите, каза още Манал Ел Шинау.

"Фигаро": Операцията срещу Асад е започнала

Започнала е операцията срещу сирийския лидер Башар Асад, пише френският вестник „Фигаро". Бойци на опозицията, придружавани от ...

За критиките, че правителството е използвало свръхсила, посланик Шинауи обясни, че разпръскване на демонстрантите е взето след решението на главния прокурор: "Органите на реда трябваше да свършат своята работа, но с възможно най-голяма доза умереност в действията си. Беше даден срок от 10 дни и хората бяха призовани мирно да се разпръснат."

Решението на външните министри от ЕС да порицаят насилието в Египет тя определи като справедливо. "Те осъдиха нападението върху сгради на правителството и проявите, в които бяха разрушени църкви. Всички тези актове бяха извършени от поддръжници на предишния президент", смята посланик Ел Шинау.

Тя каза още , че най-важното в момента в Египет е да се защити националната сигурност и да се предпази страната от попадане в оковите на тероризма и екстремизма.

Тя обясни, че заради ситуацията в Египет има много отменени резервации в местните курорти, но уточни, че в момента има два напълно безопасни града в Египет - Харм Ел Шейх и Хургада, които са популярни туристически дестинации.

Експерти: Египет е плодотворна почва за новото поколение на Ал Кайда

На снимката: Осама Бин Ладен (вляво) и Айман ал Заухири (вдясно) Кървавите репресии срещу "Мюсюлманско братя" в Египет са манна небес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com