Ердоган: Филмът, опетнил исляма, е провокация

9316
Ердоган: Филмът, опетнил исляма, е провокация

Американският филм с антимюсюлманско съдържание е „провокация”, но не може да оправдае насилието, което избухна в няколко мюсюлмански страни в Близкия изток и Северна Африка. Това заяви днес в Ялта турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от АФП.

„Филмът, който обижда исляма и пророка, е враждебен и представлява провокация. Обидата към пророка не може да бъде оправдана със свободата на изразяването”, отбеляза премиерът.

Ердоган: Режимът на Асад е към своя край

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че режимът на сирийския президент Башар Асад наближава своя "неизбежен" край, предаде Б...

„Това обаче не може да оправдае и жестокостта към невинните. Подобна постъпка не може да бъде оправдана с нищо, а още по-малко с исляма”, добави Ердоган.

"Това е силна провокация към начина ни на живот", посочи Ердоган. Но протестите срещу филма не трябва да имат за цел да сеят "насилие и тероризъм", настоя още премиерът.

Аматьорският филм и последвалите яростни протести тази седмица взеха няколко жертви. Сред тях бе американският посланик в Триполи Кристофър Стивънс, който бе убит от тълпа разгневени либийци в Бенгази. Подобни насилствени демонстрации се проведоха из целия Близък изток, включително в Египет, Ливан и Йемен.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com