Ердоган обвини чуждите медии, че дезинформират обществеността

8580
Ердоган обвини чуждите медии, че дезинформират обществеността

Протестите в Турция се засилиха, защото чуждестранните медии и уебсайтове предоставят на обществеността лъжливи данни за ситуацията в страната, каза турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Интерфакс.

„Чуждестранните медии систематично дезинформират обществеността и действат със зъл умисъл. Поради тази причина протестите придобиха голям мащаб”, каза Ердоган.

Ердоган официално призна броя на жертвите от протестите в Турция

Протестите в Турция са отнели живота на четирима души - трима протестиращи и един полицай, съобщи турският премиер Реджеп Тайип Ердог...

Той призова протестиращите в цялата страна да се изтеглят от улиците, подчертавайки че вълната от антиправителствени демонстрации е част от преднамерен опит да се навреди на имиджа и икономиката на Турция, предаде вестник “Хюриет” .

„Случващото се насилие в много градове на Турция се прикрива зад протестите за парка „Гази”. Аз изисквам всички активисти да видят голямата картина, да разберат заговора, и да се изтеглят от улиците”, каза Ердоган във вторник на среща на парламентарната група на неговата Партия на справедливостта и развитието.

Продължаващите протести в „Гази” достигнаха различно измерение през последните две седмици и Партията на справедливостта и развитието се опитва да анализира движението, допълни турският премиер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com