Ердоган официално призна броя на жертвите от протестите в Турция

11263

Протестите в Турция са отнели живота на четирима души - трима протестиращи и един полицай, съобщи турският премиер Реджеп Тайип Ердоган в реч в парламента в Анкара.

"Трима младежи и един полицай загубиха живота си при събитията", заяви Ердоган пред депутатите от неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Асоциацията на турските лекари (ТВВ), която тази сутрин се придържаше към предишните данни за три жертви, публикува комюнике по обяд, в което потвърждава информацията на премиера.

Четвъртата жертва е 26-годишен работник, ранен в главата при протест в столицата Анкара. Според турските медии той бил ранен в главата от няколко куршума, изстреляни от полицията. Властите не са потвърдили тази версия. Според TBB при безредиците в Турция в последните 12 дни са загинали четирима души, а общо 4947 са били ранени.

ТВВ съобщи още, че 47-годишен работник е получил сърдечна криза по време на протест в Анкара на 5 юни и разследва, за да установи дали той е починал в резултат на сълзотворен газ, използван от полицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com