ЕС мисли за санкции срещу Унгария

3201
ЕС мисли за санкции срещу Унгария

Европейската комисия ще настои Унгария да оттегли спорните промени в своята конституция, като в противен случай срещу страната ще започне наказателна процедура. Очаква се Комисията да предупреди властите в Будапеща през следващата седмица, предаде АФП, позовавайки се на източник от Брюксел.

Според източника ЕС подготвя три предупредителни писма до унгарското правителство за независимостта на Централната банка, съдебната система и услугите за защита на личните данни.

Унгария е готова да преговаря с ЕС

Унгария е готова да обсъди с Европейския съюз оспорвания нов закон за централната банка на страната, заяви в интервю за днешния брой на...

Писмата са първа стъпка на потенциална наказателна процедура срещу Будапеща.

В края на миналата година в Унгария бяха приети промени в конституцията, които бяха подложени на критики от ЕС. От Комисията настояват да се гарантира независимостта на Централната банка на Унгария.

ЕС предложи днес също така да бъдат въведени нови санкции върху разкъсваната от криза Унгария, тъй като страната не успя да предприеме действия да съкрати дефицита си в съответствие с договорените цели.

Европейската комисия заяви, че унгарското правителство, което е извън еврозоната, не е предприело „ефективно действие” да намали дефицита.

Спуска се завесата пред либерална Унгария

В петък в центъра на Будапеща числото 26 бе изписано с големи червени букви над великолепната синьо-златиста фасада на прочутия градски...

Комисията „предлага да се премине към следващия етап на Процедурата при прекомерен дефицит”, т.е. призоваване на финансовите министри да въведат нови санкции, които могат да доведат до финансови наказания, когато гласуват на срещата на 24 януари”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com