Европарламентът "преосмисля" образованието с цел повишаване на заетосттa

7911
Европарламентът "преосмисля" образованието с цел повишаване на заетосттa

Комисията по култура и образование на Европейския парламент прие доклад с препоръки за реформи в образователната система с цел повишаване на заетостта, на заседание в Брюксел.

Измененията на Моника Панайотова от Групата на ЕНП(ГЕРБ), приети в крайния текст на доклада, са съсредоточени върху мерки за повишаване на конкурентоспособността на младите хора на пазара на труда в три основни насоки.

ЕП стартира информационната си кампания за европейските избори през 2014 г.

На 10 септември Европейският парламент даде официален старт на своята информационна кампания за повишаване на осведомеността за предсто...

Първо, образованието в Европа трябва да стимулира предприемаческия дух сред младите хора, като това същевременно е и ключът към изграждането им като активни граждани. "Вярвам, че младите хора в Европа трябва да бъдат катализатор на промените. Те трябва да са активни както във формулирането на политиките, които ги засягат, така и в създаването на работни места," заяви г-жа Панайотова.

Второ, трябва да се постигне добър баланс между теоретичната и практическата подготовка в образованието. Новият Съюз за професионална практика на равнище ЕС е стъпка в правилната посока. Важно обаче е и държавите- членки да включат професионалните практики в плановете си за изпълнение на Гаранцията за младежта, както и да мобилизират европейско и национално финансиране за постигането на тази цел.

Не на последно място, за да може да се реализират тези промени, от ключово значение е висококачественото образование за учителите в съчетание с професионално обучение по време на цялата кариера. "Адаптивността на учителите трябва да бъде повишена, както по отношение на иновативните методи на преподаване, така и във връзка с новата им роля на съветници относно образователната траектория и професионална ориентация на учениците," поясни българският евродепутат.

 

Делегация на ЕП ще инспектира съоръжения по външни граници на ЕС в България и Гърция

Ивайло Калфин ще участва в делегация на Европейския парламент, която от 18 до 20 септември ще инспектира съоръжения, изградени с европе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com