Европейски съединени щати - бъдещето на ЕС

18282
Европейски съединени щати - бъдещето на ЕС

Европейският съюз върви по пътя от конфедерация към федерация и ние трябва да създаден Съединени европейски щати. Това обяви заместник-председателят на ЕК и комисар по правосъдието Вивиан Рединг пред БНР.

Според Рединг съвсем скоро ЕС може и трябва да стигне до фазата, в която да има европейско правителство, което се отчита директно пред Европейския парламент.

Конфликтът в Мали ще е проверка за ЕС

Действията на страните от ЕС в Мали ще проверят дееспособността на единната европейска политика по въпросите на сигурността. Голяма е ...

„Предполагам, че часът на истината ще дойде през 2018 година или 2020. Тогава ще попитаме гражданите дали искат да са част от Съединените европейски щати”, заяви Рединг. Според нея тези, които искат, трябва да са част от семейството с равни права и отговорности.

Освен това на следващите избори, освен за национални, ще гласуваме и за европейски партии с ясни платформи.

Комисарят по правосъдие заяви, че никога не си е мислила за разпадане на ЕС. Въпреки това тя призна, че са допуснати някои грешки:

„Никога никъде другаде отделни държави, свободно, без принуда на война, не са решавали да поделят правомощията си, за да станат по-силни заедно. Днес вече знаем, че това беше единственият начин Европа да оцелее. Вярно е, че допуснахме грешки в областта на икономиката и финансите, но като направиш грешка в политиката, както и в живота, трябва да я поправиш и ние успяхме”, заяви Рединг.

ЕС подготвя план за Близкия изток

Европейският съюз работи върху план за ново начало на израелско-палестинските преговори с цел установяването на палестинската държава...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com