Франция и Германия искат скоростно преразглеждане на бюджетната дисциплина

4116
Франция и Германия искат скоростно преразглеждане на бюджетната дисциплина

Франция и Германия искат проектът за преразглеждане на европейските договори, предвиждащ засилване на бюджетната дисциплина, да бъде подписан „до 1-и март”, предаде АФП, позовавайки се на изявление на френския президент Никола Саркози.

„Искаме преговорите да бъдат завършени в следващите дни”, а проектът за преразглеждане на договорите „да бъде подписан до 1 март”, заяви Саркози в Берлин след среща с германския канцлер Ангела Меркел. През декември принципът на договорните изменения беше приет от 26 страни от ЕС, като Лондон остана извън преговорите за засилване на бюджетната дисциплина.

Френският сенат гласува закона за арменския геноцид този месец

Горната камара на френския парламент ще гласува в рамките на месеца закон, който ще криминализира отричането на арменския геноцид, въпр...

Германският канцлер заяви, че е съгласна с френския президент Никола Саркози да се работи върху засилване на скоростта на финансиране на постоянния спасителен фонд на ЕС, за да стартира той тази година.

„Германия и Франция са готови на анализ на това до каква степен могат да бъдат засилени плащанията ни по определен начин и това отново прави доверието ни в подкрепата ни за еврозоната”, заяви тя пред репортери.

Меркел обяви, че все още отдава първостепенно значение на въвеждането на данък върху финансовите транзакции на европейско ниво или в рамките на еврозоната, докато Франция изявява готовност да направи тази стъпка сама.

След срещата си с френския президент Никола Саркози, Меркел обяви, че „от германска страна целта е да се изготви декларация за намерение от министрите на финансите от ЕС до началото на март” във връзка със създаването на данъка. Меркел изрази и личното си мнение, че таксата може да бъде въведена и само на ниво еврозона. Тя обаче уточни, че този вариант, който изключва британския финансов сектор, не среща одобрението на германското правителство.

Франция смекчава условията за работа на чуждестранни студенти

Френското правителство ще публикува следващата седмица инструкции за облекчаване на издаване на разрешителни за работа за някои високок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com