Франция засилва контрола над медицинските изделия заради скандала с имплантите

2677
Франция засилва контрола над медицинските изделия заради скандала с имплантите

Френският министър на здравеопазването Ксавие Бертран обяви днес засилване на контрола върху медицинските изделия в светлината на скандала с дефектните силиконови импланти на френската компания Поли имплант протез /ПИП/, предаде Франс прес.

Главната дирекция по здравеопазването към министерството и Агенцията за лекарствените продукти предадоха на министъра на здравеопазването доклад, в който се подчертава, че е необходимо засилване на контрола върху медицинските изделия преди и след тяхното пускане на пазара.

В Латинска Америка се извиха опашки за махане на силикона

Огромни опашки като змии се извиват пред кабинетите на пластичните хирурзи в Латинска Америка, много жени искат да разберат дали технит...

Освен това контролът трябва да се осъществява на две нива - във Франция и в Европа, се посочва в доклада.

Министърът обяви, че броят на здравните инспектори, извършващи проверки във Франция, ще бъде увеличен. Така те ще извършват повече инспекции и проверки без предупреждение и в заводите,и в здравните заведения. На европейско ниво Франция ще препоръча засилване на сигурността в сферата на здравеопазването и медицинските изделия. Това трябва да се регламентирано с промяна на действащата европейска директива за медицинските изделия.

Във Франция са подадени 2500 жалби от жени с дефектни импланти, а правителството неотдавна препоръча на 30-те хиляди жени, които имат такива протези, да ги махнат. Основателят на фирмата ПИП Жан-Клод Мас е обвинен за причиняване на телесни повреди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com