Френски кмет отказа да изпълни закона за гей браковете в страната

6850
Френски кмет отказа да изпълни закона за гей браковете в страната

Двойка френски хомосексуални подадоха съдебен иск срещу Жан-Мишел Коло, кмет на град Арканкес, който отказал да ги бракосъчетае. Коло стана първото френско длъжностно лице, възпротивило се открито на официализирането на брачен съюз между еднополови партньори, пише БГНЕС.

Изабел Дюке, която е адвокатка на двамата пренебрегнати гейове заяви пред медиите, че е подала срещу градоначалника иск за дискриминация и отказ за изпълнение на служебните задължения.

Освен че не пожелал да позволи на Жан-Мишел Мартен и Ги Мартино-Еспел законно да се отдадат на еднополовите си ласки, кметът съпроводил това си решение и с обидни коментари на тяхното щение. "За мен бракът е, за да могат да имат един мъж и една жена деца. Аз не дискриминирам една еднополова двойка с това, че тя е стерилна. Това е пародия на равенство, една голяма лъжа. По-скоро ще отида на бесилката, отколкото да ги подкрепя", казал Коло.

В изявление пред медиите вътрешният министър Мануел Валс предупреди Коло, че може да понесе сериозни последствия заради действията си. Министърът каза, че всеки държавен служител, който откаже да спазва буквата на закона, ще бъде виновен за дискриминация и рискува да влезе в затвора за срок до три години и да плати глоба от 45 000 евро за нанесени морални щети.

Русия ограничава осиновяването на свои деца от страни, узаконили гей браковете

Руските депутати приеха закон, който въвежда строги ограничения върху осиновяването на руски деца от страни, където са законни еднополо...

През април Франция стана 14-та държава, която легализира браковете между еднополови партньори. Решението беше взето поради факта, че за президента Франсоа Оланд то беше ключово обещание от предизборната му програма. Първият такъв официален брак беше сключен в страната на 29 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com