Георге Иванов: Македония не може да се откаже от името, идентичността и историята

11828
Георге Иванов: Македония не може да се откаже от името, идентичността и историята

Македония не може да се откаже от името, идентичността и историята. Това заяви македонският президент Георге Иванов по повод годишната от честването на АСНОМ в мемориалния център „Пелинце” край Куманово, предаде македонското електронно издание Телеграф.

Пред присъстващите Иванов заяви, че ЕС е най-стабилната, най-хуманната и най-демократичната част от света, независимо, че Македония е била разочарована през 1992 г., когато на срещата на върха в Лисабон не е била зачетена оценката на Комисията на Бадентер.

Според Европа от 1903 г: Илинденското въстание е чисто българско

И тази поредна кръгла годишнина от Илинденското въстание бе отбелязана по схемата "едно в две" - ние отделно, край Вардар отделно. ...

„ЕС е единственото място в света, където има мир и спокойствие, напредък и просперитет”, заяви Иванов.

В същото време стана ясно, че лидерът на Демок­ратич­ния съюз за интег­рация (ДСИ), пар­т­ньор в управ­ляващата в Македония коалиция, Али Ахмети е изп­ратил писмо до бив­шия генерален сек­ретар на НАТО Джордж Робър­т­сън. Други 30-ина настоящи и бивши меж­дународни пред­с­тавители също са получили пис­мото, в което се иска активна помощ за раз­решаването на спора с Гър­ция за името на Македония, съобщи “Утрин­ски вес­ник“.

В пис­мата Ахмети под­чер­тава, че за да се пос­тигне тази цел, трябва спешно да се прив­лече вниманието на меж­дународ­ната общ­ност, да се сближат двете страни, да започ­нат диалог на най-високо ниво и нак­рая да се стигне до ком­п­ромисно решение за името. Ахмети посочва, че ако не се реши спорът и Македония не влезе в ЕС и НАТО, страната отново може да се дес­табилизира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com